Binali Yıldırım, 21 Mayıs'taki büyük kongrede, Erdoğan'ı AKP Genel Başkanlığına aday olarak teklif edeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile "Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir" kuralının kaldırılmasının ardından parti genel merkezinde düzenlenen törenle AKP'ye yeniden üye oldu.

10 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te yapılan AKP 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti.

RESMEN ÜYE OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AKP’ye 979 gün sonra tekrar dönerek parti üyelik formunu imzaladı.

Referandum ile kabul edilen anayasa değişikliği sonrasında, ilişiğini kestiği AKP’ye 33 ay sonra tekrar dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alkışlar ve gözyaşları ile karşılandığı salonda AKP üyelik beyannamesini imzaladı. Erdoğan’ın imzasını ise programı yöneten AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş duyururken, Başbakan Binali Yıldırım’ın duygulandığı gözlendi.

İLK KONUŞMAYI BİNALİ YILDIRIM YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım, 21 Mayıs'taki büyük kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı AKP Genel Başkanlığına aday olarak teklif edeceklerini açıkladı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ: AŞKIMA GERİ DÖNÜYORUM

Binali Yıldırım'ın ardından kürsüye Erdoğan çıktı. Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir kez daha selamün aleyküm diyerek heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasasının değiştirilmesi ve yasağın kaldırılmasını, böyle bir imkanı en güzel şekilde şu anda değerlendiriyor ve bugün partime yeniden üye oluyorum.

Tabi bu ayrılık aslında sadece resmi ayrılıktı. Aramızdaki mesafe, mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu, beraberdi. Biliyoruz ki gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir.

Biz bu hududu kimler çizmiş gönlüme, dar geliyor gardaşım dedik. 
Vedalaşmayı yaparken AK Parti 13 yıllık siyasi parti olsa da, aslında asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürütüşün mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir demiştim o gün.

Ayrılığımızın sona eriyor olması, beni asıl bu bakımdan heyecanlandırıyor. Hizmetkarlığını üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü, çok daha kararlı şekilde sürdüreceğiz. Biz yola milletimizle birlikte çıkmıştık.

13.58 - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

 YILDIRIM VE DAVUTOĞLU KARŞILADI

Üyelik formunu imzalayan Erdoğan'ı AKP'ye gelişinde Başbakan Binali Yıldırım karşıladı. Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasında yer aldı.

GÜL VE ARINÇ YOK

Gül’ün bugün düzenlenen törene katılıp katılmayacağı merak konusu olmuştu. AK Parti Genel Merkezi'nde çok sayıda partilinin katıldığı törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılmadığı görüldü. AK Parti kurucularından Bülent Arınç'ın da salonda olmadığı gözlendi.

Referandum sürecinde desteğini açıkca belirtmeyen Abdullah Gül, Başbakan Yıldırım'ın düzenlediği kahvaltıya ve memleketi Kayseri'deki ''Evet'' mitingine katılmamıştı.

Editör: TE Bilişim