Bir süredir kronik lenfositer lösemi tedavisi gördüğü ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Üstünbaş için üniversitede tören düzenlendi.
. Törene, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Kayseri Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Per, Üstünbaş’ın ailesi ve birlikte mesai yapan öğretim görevlisi arkadaşları katıldı. Tören, Hasan Basri Üstünbaş’ın öz geçmişinin okunması ile başladı. Ardından konuşan Rektör Muhammet Güven, "Bizim için zor bir gün. Ben hocamızı idarecilik yapma fırsatı bulunca daha iyi tanıdım. Kendisiyle hiçbir problem yaşamazdık. Biz kendisine ne zaman bir sorun ulaştırsak kendisi çözümünü bulurdu. İnsanlarla iletişimi iyiydi. Baba unvanını hak eden bir insandı" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş’ın doktor kızı Kevser Uzunçakmak ise "Benim için bir evlat ve hekim olarak hayatımın en zor konuşması. Yaptığı bütün işlerde görevini yerini getirmiş olan çok iyi bir insandı. Hiç kimseyi ayırt etmez, herkese iyi davranır, halktan biriydi babam. O herkesin Basri babasıydı. Bizler için mükemmel bir baba ve hekimdi. Ben hekimliği babamdan görerek istedim. Umarım hayatımın sonuna kadar ona layık bir evlat ve hekim olabilirim" diye konuştu.

Diğer kızı Kübra Hasoğlu da "Muhteşem bir babaydı. Babamın yanında yürürken gurur duyardım. Yakışmadı ama Allah'ın takdiri böyle oldu. İnşallah nurlar içinde yatsın" dedi.

Cenazeye, Üstünbaş'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kayseri Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş'ın cenazesi cenaze namazının kılınması için Hunat Camii'ne getirildi. Cenaze namazına Kayseri Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa çelik, AK PartiKayseri Milletvekili İsmail Tamer, 24. Dönem Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, 25. Dönem AK Parti KayseriMilletvekili Yaşar Karayel ve Kemal Tekden, 25. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ile çok sayıda siyasi ve ailenin yakınları katıldı.

Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş'ın cenazesi kılınan namazın ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim