Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ şüphelisi polislerin askerde geri hizmette bulunacaklarını, silah ve mühimmat verilmeyeceğini söylese de endişeler arttı.

KRT'de Çağlar Cilara'ya konuşan Ergenekon'un ilk tutuklularından emekli astsubay Oktay Yıldırım, "Güvenlik bakımından polis kuvvetleri içerisinde olmasını uygun görmediğiniz bu kitleyi hangi saikle kışlaya sokacaksınız" dedi.

Yıldırım katıldığı programda şu sözleri dile getirerek sert tepkiler gösterdi:

"Eğer kesin kanıtlarla suçları kanıtlamış ise, FETÖ üyelikleri kesin olarak ortaya çıkarılmış ise şunları söyleyeceğim; Bu kitle travmatik bir kitle, yani bunlar öteden beri FETÖ'nün okullardaki eğitimlerinden geçtiler ve 15 Temmuz'dan sonra da tutuklandılar, meslekten atıldılar, böyle bir travmatik kitle. Bu kitlenin psikolojik olarak iki eğilimi olabilir. Bir, öç alma, iki zarar verme. Bunlar dinsel bir hiyerarşiye bağlı topluluk. O dinsel hiyerarşinin verdiği emirleri bağlı bulundukları kurumun hiyerarşinin üstünde tutan bir kafa yapısına sahipler. Eskiden aynı zamanda üniformaları da vardı, artık o dinsel hiyerarşi dışında hiçbir şeyleri yok. Bunlar, iki nedenle polislik mesleğinden çıkarıldılar. Bir, güvenlik, iki üniformanın onuruna verdikleri zarar. Türk milletine, Türk devletine, Türk vatanına ihanetle suçlandılar. Peki siz, güvenlik bakımından polis kuvvetleri içerisinde olmasını uygun görmediğiniz bu kitleyi hangi saikle kışlaya sokacaksınız. O şerefli, onurlu üniformanın içine sokacaksınız. Bunların eline silah vermemeniz bir şeyi değiştirmez. Geri hizmet her şeydir. Cephede savaşın adamın her şeyi ama her şeyi geri hizmettir. Onlara askerlik hakkı tanınmaması lazım."

Editör: TE Bilişim