Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’la görüşmesinin ardından “Yağmursuz gürültüsün” eleştirisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD lideri Donald Trump görüşmesi gerçekleşti. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beyaz Saray'ın kapısında karşıladı, görüşme öncesi "Uzun ve zorlu görüşmemiz olacak. Türkiye ile başarılı ve güçlü ilişkilerimiz var" dedi. Ancak kritik görüşme 20 dakika sürdü ve 20.07'de sona erdi. Görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gülümsememesi dikkat çekti.

Kritik görüşmenin ardından Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete’de dikkat çeken ifadeler yer aldı. Gazetenin birinci sayfasındaki “Kılçık” adlı bölümde, şu dörtlük yayımlandı:

“Topunuz birden gelin’ dedin ya, o ne hiddet?

Bu gök gürültüsünde yağmur var sandı millet;

Yakından tanıyorum, yağmursuz gürültüsün…

“NE YAPARSANIZ YAPIN, TOPUNUZ GELİN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart 2017 günü Ankara'da Dünya Orman Günü etkinliğindeki konuşmasında, “Bakanları ülkelerine sokmamak için her türlü diplomatik kuralı çiğnediler. Belediyeler olağanüstü hal ilan ediyor. Tayyip Erdoğan'ın Rotterdam'da posteri dükkanlara asılmış, gelmiş Hollanda polisi sökmüş. Ama öte yandan PKK terör örgütü yasak olduğu halde onun başındaki zatın pankart ve posterleriyle Hollanda caddelerinde polisin koruması altında gösteriler, yürüyüşler yapılıyor. Sadece Hollanda'da mı, Almanya'da yapıyor. Ne yaparsanız yapın, topunuz gelin, bu millet size 16 Nisan'da gösterecek” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim