HSK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, İsmail Türk'ten 20 bin TL manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesi büyük harflerle "MÜVEKKİL SN. MEHMET YILMAZ. HSK 2. DAİRESİ BAŞKANI VE HSK 1. BAŞKAN VEKİLİDİR." diye başlamış olması bile başlı başına bir haberdir.

Çünkü Ana muhalefet Partisi Genel Başkanın bile elinde pankartla yollarda "Adalet" aradığı günlerde davanın baştan kaybedilğinin göstergesidir.

Dava dilekçesinde " Haber Erk isimli İnternet haber sitesinin 21.05.2017 tarihli haberinde, "HSK Seçimlerinde Bahçeli'de Erdoğan'da aldatıldı" başlığını kullanarak (Haber linki) Anayasa referandumu sonrası Sn. Cumhurbaşkanımız Recep tayyip Erdoğan'ın Hakimler ve Savcılar Kuruluna üye atadığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından HSK listesine Mehmet Durgun isminin verilmiş olmasına rağmen MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Öztürk tarafından son dakikada Mehmet Yılmaz'ın İsminin verildiği, Oktay Öztürk'ün Mehmet Durgun'a huku dışı İşlr yaptıramayacağı için Mehmet Yılmaz ile Ankara Atkule Mado isimli yerde pazarlık yaparak isteklerini kabul ettirdikten sonra  Mehmet Yılmaz'ın atanmasını sağladığı şeklinde tamamen asılsız ve iftira niteliğinde sözler kullanılmıştır." denildi.

Öte yandan sözü geçen haber 30/05/2017 tarihde ANKARA 3. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ tarafından Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından link engellenmiş  daha sonra  haberin veri tabnından silinmesi mahkeme kararı ile istenmişti.

MHP'li vekil Oktay Öztürk ise konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İsmail Türk ise bunun üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sorun yok. Ben sadece iddialarımı ortaya koydum. Benim iddialarımın doğru olup olmadığını anlamak için herhalde mahkeme iddia ettiğim adreste ki mekanın giriş ve çıkışları dahil güvenlik kameralarınındaki kayıtları isteyecektir! Zaten o zaman bu iddiaların gerçek olup olmadığı anlaşılır! Oktay Öztürk ile buluşup buluşmadıkları buradan belli olur! biz gazeteci ve haberciyiz söz konusu haberde kişiye yönelik bir hakaret bir iftira yoktur! Sdece bir iddia.  

İddiaya göre; Mehmet yılmaz MHP kontenjanından diğer aday elimine ederek edilerek kendisinin seçilmesine yöneliktir! Ha yok Mehmet yılmaz beni iktidar ve MHP seçtirmedi, ben demokratik yolla seçildim, çok adaletli bir seçimle geldim diyorsa bunuda mahkemede kamuoyuyla paylaşacak şekilde konuşup görüşeceğiz!" dedi.

Editör: TE Bilişim