MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Hülya Avşar'ın askeri darbe döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatının anlatıldığı 'Veda Mektubu-Ankara Yazı' filminde rol alacak olmasına tepki göstermiş "Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi de şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" demişti.

Hülya Avşar, ise Büyükataman'a sert bir cevap vermişti.

Avşar "Velev ki bir partiye destek veriyorum.
Velev ki Ello kızı Malakanım.
Velev ki Hülya Avşarım.
Velev ki Beşiktaşlıyım.
Velev ki Kürdüm
Velev ki Türküm

Sana ne lan, seni araştırırsak neler çıkar kimbilir dibinden, ondan da banane. Bana Ello kızı Malakan diyerek bölücülük yapan, sanatımla kişiliğimi karıştıran, fikirlerime saygı duymayarak demokrasiye, özgürlüğe karşı olduğunu gösteren sen kimsen, ben bu filmde oynayacağım, sizde gelin engelleyin.

32 yıllık sanat hayatımı, ne size ne de başka bir partiye göre yönlendirmeyeceğim. Şunu bilin ki Hülya Avşar kısacası sanat ve sanatçı partiler üstüdür. HADDİNİZİ BİLİN.

Hele ki anneliğime laf söylerseniz, tek başıma bir kadın olarak sizinle başederim. Bekliyorum sete hem de arkama sizin gibi parti gücünü almadan ,tek bir kadın olarak." demişti.

Bu tartışma sonrası İsmet Büyükataman sus pus olmuş cevap bile verememişti.

Bilindiği gibi İsmet Büyükataman Balgat'ın söyleyemediği şeyleri söylettiği ve hiç bir zman arkasında durmadığı bir isim.

İsmet Büyükataman basın açıklamaları bu tür örneklerle dolu.

Şefkat Çetin,Sedat Peker'le tartışması, Hülya Avşar olayı gibi bir sürü örnek var.

Akşener'e hakaret

Öte yandan, Meral Akşener, “Zaten torun bana dede diyor. Oğlan bizim baştan aşağı babaanneliği koydu bir kenara, dede aşağı dede yukarı. demeye getiriyor ki, sen bir yol yürüyorsun babaannem, yürümeye devam et, bana dedem yeter. Dolayısıyla, çocuk bile 1.5 yaşında karar vermiş durumda, hiçbirimiz geri eve dönmeyeceğiz" demişti.

Bu sözler üzerine İsmet Büyükataman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eve mi döner, dede mi olur babaanne mi orası bizi ilgilendirmez. Bu kişiye diyeceğimiz tek şey bizden, şehitlerimizden, mukaddesatımızdan ırak ol, istersen cehenneme direk ol.” demişti.

Editör: TE Bilişim