Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ve personellerin katıldığı program, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı belgesel, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı'nda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'de zaman zaman devlet mi millet için, millet mi devlet için tartışmaları yaşandığını aslolanın millet olduğunu, devletin millet tarafında canla kanla bedel ödenerek kurulduğunu ifade ederek, "Millet mübarektir ancak devlet de ebed müddettir, biz Milliyetçi Ülkücüler buna böyle inanırız" diye konuştu.

"Hukukun ve demokrasinin korunması için AK Parti İl Binası'na gittim"

Başkan Sözlü, Hainlerin kendilerini gizledikleri söyledikleri dönemde de bunları işaret eden aydınlar ve siyasiler olduğunu, Abant toplantıları esnasında Milliyetçi Ülkücü Hareket'in Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade ettiğini belirterek "Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'den Allah razı olsun. Türkiye'de ilk ses O'ndan çıkmıştır. İradeye saygılıyız, hükümetin arkasındayız deme cesaretini göstermiştir. Onun yol göstericiliğinden sonra ben de AK Parti İl Binası'na gittim. Darbelerin ilk muhatabı iktidardır, hukukun ve demokrasinin korunması için orada bulunduk. Askeri darbelerin en kötü demokrasiden daha kötü olduğunu söyleyen rahmetli Başbuğumuz, meşru olmayan kalkışmaya tereddüt etmeden ses veren Liderimiz ile bizim duruşumuz bir bütünlük içerisindeydi" dedi.

"Demokrasiyi kökleştirmeli, hukuku onun üzerinde egemen kılmalıyız"

Yeni bir 15 Temmuz darbeleri ile karşılaşmamak için Türkiye'nin demokrasiyi kökleştirip hukuku onun üzerine egemen kılmak gerektiğini aktaran Hüseyin Sözlü, "Ülkemizde böyle kalkışmaları görmek istemiyoruz. İnancımızı istismar etmeden, ehliyet ve liyakata önem vermeli. Demokrasiyi kökleştirmeli, hukuku onun üzerinde egemen kılmalıyız. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak hukukun ve demokrasinin yanındayız. Milliyetçi Ülkücü Harekete bağlı bir belediye başkanı olarak Liderimizin işaret ettiği üzere hukukun olmadığı her yolun tıkalı olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Dedelerinden beri Müslüman olanlarla Kalu Bela'dan beri Müslüman olanlar arasında fark vardır"

Başkan Sözlü, konuşmasında şunları söyledi;

"Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki illegal niyetli FETÖ'cülere karşı 15 Temmuz'da direnen bu aziz Türk Milleti, aynı direnişi Cumhuriyet'in değerler bütününü hafife alanlar, riyakarlık yapanlar olursa onlara da gösterecektir. Hatadan dönmek erdemdir ancak baştan beri bunu görenlerle sonradan imana gelenler arasında fark vardır; dedelerinden beri Müslüman olanlarla Kalu Bela'dan beri Müslüman olanlar arasında nasıl ki fark varsa. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz'da şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, onların bir abide gibi dik duran anne ve babalarını saygıyla selamlıyorum." 

Editör: TE Bilişim