İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Sarıyer'deki yerleşkesinde  düzenlenen 15. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Süleyman Soylu, yaklaşık 1 haftadır kamuoyunun ve basının takip ettiği açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olayına ilişkin dün açıklama yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"AKŞAM YİYORLAR, SABAH AÇLIK GREVİ YAPIYORLAR"
"İki kişinin kamudan ihracı üzerine sözde açlık grevi başlatan bir sözde akademisyen ile öğretmen hakkında kamuoyunu bilgilendirme noktasında dün ifadelerim olmuştu. Ankara'da açlık grevi yapıyorlar. Dün söyledim. Sabah saat 09.00'da açlık grevine başlıyorlar, akşam açlık grevi sona eriyor, evlerine gidiyorlar, yemeklerini yiyorlar, gıdalarını alıyorlar, sabahleyin tekrar sözde açlık grevlerine başlamaya ve kamuoyunu, milletimizi ve esas itibarıyla zihinlerinin arkasındaki planlarını işlerliğe geçirmeye çalışıyorlar.

"HANGİNİZ EVLADINIZI BU ÖĞRETMENLERE TESLİM EDERSİNİZ"
Bu kişilerin yasa dışı DHKP-C terör örgütüyle iltisaklı olduklarına, bu gerekçeyle defalarca gözaltına alındıklarına ve haklarında yasal işlem yapıldığı konusunda kamuoyuna bilgi vermiştim. Burada anneler ve babalar, aileler, öğretmenler var. Hangi biriniz evladını ilkokula, ortaokula, üniversiteye gönderirken, bir suç makinasının onu eğitmesini ve öğretmesini istersiniz?

Hangi birinizin vicdanı, aklı bunu kabul eder? Dün, biz bu açıklamayı gerçekleştirdikten sonra muhalefet partisinin yöneticileri devreye girip, bunların ne kadar da masum olduklarını ifade etmeye çalıştı."

NURİYE GÜLMEN'İN 12 CEZA DAVASI VAR
Tören katılımcılarına hazırlanan fotobloklardan, Nuriye Gülmen'in 12 ceza davası olduğunu gösteren ve bunları okuyan Soylu, "Güya bu akademisyen... 12 ceza davası... Bir tanesi Ankara'dan 2017, bir tanesi Eskişehir'den 2015, bir tanesi İstanbul'dan 2016, bir tanesi Eskişehir'den 2015, bir tanesi Eskişehir'den 2015, bir tanesi Eskişehir'den 2014. O da Yargıtay'da.

Bir tanesi İstanbul'dan 2015, bir tanesi Ankara'dan 2017, bir tanesi Ankara'dan ağır ceza mahkemesinde 2017, bir tanesi Eskişehir'de 2017, bir tanesi Eskişehir'de 2016, bir tanesi Ankara'da 2017. Yani soruşturmalar yapılmış, davalar açılmış ve davalar yürüyor. 12 ceza davası...

BUNLAR TRAFİK SUÇU DEĞİL
Bunlar trafik suçu dolayısıyla park cezaları değil. Bunlar her biri terör örgütüne mensup olmak suretiyle gerçekleştirilen, hukukun işlediği ve ülkemizde bir terör örgütü olan DHKP-C'ye mensup olmak suretiyle açılmış olan ve yürütülen davalar." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim