KRT’de 15 Temmuz Özel Yayını’nda Ebru Birçak’ın sorularını yanıtlayan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde sela okutulmasına tepki gösterdi. Selanın dinde yeri olmadığını söyleyen Eliaçık camilerde de siyasi hutbeler verildiğini iddia etti.

Sela’nın sonradan ortaya çıkarılmış hurafe olduğunu söyleyen Eliaçık “Zaten dinde yeri olmayan böyle bir selanın siyasi bir olaya alet edilerek, siyasete malzeme yapılarak, din istismarının dört dörtlük örneği sergilenerek camilerde okutulması hiçbir şekilde takdir edilecek bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’da ölen kişiler bana göre kurban”

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi hayatını kaybedenler için “ölen kişiler bana göre kurban edilmişlerdir” diyen Eliaçık şöyle konuştu:

“Kimin şehit olduğunu Allah bilir. Kuran-ı Kerim’de şehitlik diriler için kullanılan bir kavramdır. Ölen insanlar için şehit denilmesi sonradan icat edilmiş bir şeydir. İnsanlar tabi ölenleri rahmetle anarlar. Ölen 248 kişi memleketin çocuklarıdır, bana göre kurban edilmişlerdir. Bilerek ölüme gönderilmişlerdir,  yazık olmuştur. Kimin şehit olup olmayacağını Allah bilir. Ben kurban olarak görüyorum. “

Editör: TE Bilişim