"6,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE"
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, "Son verilere göre 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" dedi. Özener, "Bölge sismik olarak aktif bir bölge. Ekranda gördüğünüz şekilde Gökova körfezinin batısında aktif. 160 civarı artçı sarsıntı kaydettik, bunların en büyüğü 4,8 olarak tespit edildi. Bilimsel olarak 5,5 büyüklüğüne kadar artçı bekleyebiliriz. Bölgedeki vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz ve her an teyakkuzda olmalarını öneriyoruz" dedi.

"13 CM KAYDEDİLDİ" 
Tsunaminin maksimum 13 santimetre olarak ölçüldüğünü belirten Dr. Ceren Özer Sözdinler de, "Bodrum Limanı içerisinde olan bir istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü. Cihazın konumu gereği düşük bir seviyede kaydedildi. Güney kıyılarında çok daha yüksek su baskınları gözlendi. Kıyıdan 10 ila 100 metreye kadar su içeriye sokuldu" diye konuştu.

"SİSMİK BOŞLUĞU DOLDURDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ"
Prof. Dr. Ali Pınar ise "Gökova'da son 15-20 yılda belirgin bir etkinlik var. 1900'den günümüze 4'ten büyük depremlere bakıldığında batı kısmında çok az sayıda deprem olduğunu görüyorsunuz. Depremlerin dağılımı sismik bir boşluk varmış izlenimini yaratıyor. 6.6 büyüklüğündeki depremin batıda sismik boşluğu doldurduğunu söyleyebiliriz" ifadesini kullandı. 

"30 CM YÜKSEKLİĞİNDE DALGA GÖZLEMLİYORUZ"
"Tsunaminin boyutuyla" ilgili soru üzerine Özener, "10 cm bizim istasyonumuzun olduğu yerde. Burası liman içinde. Orada 10 cm tespit ettik ancak saha gözlemlerinde 10 metreden 100 metreye giren yaklaşık 30 cm yüksekliğinde dalga gözlemliyoruz" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim