Kamuda memur olmanın yolu istisnalar dışında Kamu Personeli Seçme Sınavından geçiyor. Milyonlarca insanın gece-gündüz çalışıp binlerce lira harcayarak hazırlandığı Kamu Personeli Seçme Sınavının kaldırılması için düğmeye basıldığı Ankara kulislerinde iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı.

6 Milyon Memur Adayına Kötü Haber

Esasen 2016 yılında orta öğretim, ön lisans ve lisans düzeyinden 5.806.548 kişin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili ilginç bilgiler uzun süredir ortada dolaşıyordu. Son zamanlarda kulaktan kulağa dolanan KPSS’nin kaldırılması dedikoduları geçen hafta Çalışma Bakanlığınca yapılan toplantıda ete kemiğe bürünmüş gözüküyor.

22-23 Mart 2017 tarihlerinde Ankara Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile gerçekleştirilen toplantının konusu  KPSS’nin kaldırılması dedikodularını doğrular nitelikte: “Kamu Personel Alım Sistemini Değerlendirme Toplantısı”

Tüm Memur Sendikaları Şiddetle Karşı Çıkıyor

Toplantıya özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları ile sendikaların (MEMURSEN, KAMUSEN, KESK) temsilcilerinin katıldığı, zaman zaman gerginleşen ortamda tüm sendikaların KPSS sisteminin kaldırılmasına şiddetle karşı çıktığı, bu noktada zaman zaman bürokratlarla katılımcılar arasında şiddetli tartışmaların yaşandığı gelen haberler arasında.

6 Milyon Memur Adayı Tedirgin

Yoğun ülke gündemi ve özellikle halkoylaması süreci içerisinde pek yer tutmamış gibi gözükse de muhatap kitle bakımından (Yaklaşık 6 milyon kişi) özellikle zamanlama konusunda soru işaretleri doğuran bu toplantının önümüzdeki günlerin bir numaralı gündem maddesi olacağı kesin.

Zamanlama Manidar

Çalışmaların bazı bölümlerine başkanlık da eden Bakan Müezzinoğlu’nun böylesi hassas bir süreçte bu denli tartışmalı bir konuyu gündeme getirmesi neresinden bakılırsa bakılsın en nazik ifade ile “zamanlama hatası” olarak değerlendiriliyor.

Bu İlk Değil

Referandum sürecinin başında “memurun iş güvencesinin kaldırılması gerektiği” ile ilgili haberlerin yankısı dinmeden KPSS sınavının kaldırılması ile ilgili çalıştay düzenleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu hakkında esas merak edilen konu ise seçim stratejileri ile dünyaya örnek olmuş Recep Tayyip ERDOĞAN gibi bir liderin Çalışma Bakanının böyle bir “zamanlama hatasına” nasıl düştüğü?

Cumhurbaşkanı Ne Diyecek?

6 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren ve hükümete yakın kaynakların bile eleştirisine mazhar olan KPSS’nin kaldırılıp, sözlü ve uygulamalı sınav alım sistemiNİN getirilmesi toplantısının mevcut sürece yansımaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu duruma müdahalesi önümüzdeki günlerin en popüler konuları arasında olacak.

Editör: TE Bilişim