Sözde İslamcı, işine gelince liberal, işine gelince demokrat bile olabilen AKİT bu günlerde Meral Akşener’i diline doladı.

Meral Akşener’in Antalya’da katıldığı iftar programında Kuran okunurken başını örtmesini “Seromoni” olarak değerlendiren sözde araştırmacı İsmail Nacar ve AKİT ekibi ya okuduklarını anlamıyorlar ya da gördüklerini idrak edemiyorlar.

Antalya'da Milliyetçi Meslek Adamları Birliği Derneği'nin The Marmara Hotel'deki iftar programına katılan Akşener, kadınlardan oluşan bir protokol masasına oturmuş, akşam namazından sonra masaya başındaki örtü ile dönmüş ve Kuran tilaveti sırasında da masada başı örtülü bir şekilde durmuş, ardından örtüsünü çıkarmıştı.

Her şeyden öte, Meral Akşener’in  Kur’an-ı Kerim’i dinlerken başını örtmesi İslamiyet’e ve dini olan saygısını gösterirken, başının açık olması ancak kendisini ilgilendiren bir durumdur. Evet başörtüsü olması gerekir ancak bu durumu eleştirmek, her şeyden önce bir kadının namusu üzerinden prim yapmaya çalışmak, işte dini bir şeylere alet etmek budur.

Meral Akşener, hayatının hiçbir döneminde düşünce ve inançlarını saklama gereği duymamış, hem dini vecibelerinin arkasında durarak hem de Türk örf ve adetlerini yaşayarak milyonları kucaklamayı başarmış bir Türk kadınıdır.

28 Şubat sürecinde de, “sizin başörtülü bacılarınız üniversite kapılarında sürüklenirken”, erkeğim diye ortada gezenlerin korkudan bacakları titrerken, Meral Akşener yiğitçe dik durmuştur.

Sizler sözde namus ve iffet bekçiliği yaparken, Meral Akşener için en ağır iftiraları ortaya atarken, kalemlerinizden en ucuz, en bayağı kelimeler akarken, o dimdik ayakta. Buna iyi bakın.

 Araştırmacı yazar(!) İsmail Nacar, elinde tesbihle  zikir çekerken 9 yaşındaki torununu taciz eden, mahallede ağır abi takılırken eve gelince  12 yaşındaki kız kardeşini taciz eden sapıkları araştırıp yazsana sen.

Abisinin tecavüzüne uğradığı için 14 yaşında kürtaja zorlanan kız çocuklarını araştırmak yazmak alanına girmiyor mu? Yoksa onlar sizin açınızdan mahrem ve kabul edilebilir mi?

Ancak çok Müslüman(!) Akit gazetesi, bu durumu  “dini siyasete alet etmek” olarak değerlendi.

Yeni Akit’ten Hakan Öztürk’ün haberinde İsmail Nacar’ın görüşlerine yer verildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Akşener’i dini siyasete alet etmekle suçlayan Nacar, ‘İslam’da başörtüsü, bir Müslüman hanımın namahremlerine karşı kullandığı bir örtüdür ve bu bir Kur’an emridir. Hristiyanlıktaki gibi bir seremoniden ibaret değildir’ dedi. Akşener’in çevresinden bazı isimlerin kendisini arayarak ‘Akşener propagandası’ yapıldığını belirten Nacar, ‘İslamiyet’te başörtüsü; bir kadının namahremlerine karşı kullandığı bir örtüdür. Akşener, Kur’an okunuyor orada başını örtüyor ve Ardından başını yeniden açıyor. Başını açmasının ardından namahremi olan erkeklerle birlikte masada oturuyor’ diye tepki gösterdi.” 

Akit İnternet sitesinden ise şu haberi yaptı.

Hürriyet

Ama Hürriyet'in  geçtiği habere göre ise Meral Akşener, Antalya'da Milliyetçi Meslek Adamları Birliği Derneği'nin The Marmara Hotel'deki iftar programına katıldı. Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve MHP'li eski milletvekillerinin de katıldığı iftarda Meral Akşener, tamamı kadınlardan oluşan protokol masasına oturdu. Katılımcılar, yoğun ilgi gösterdikleri Akşener ile öz çekim yaptı. Meral Akşener, akşam ezanı okunduktan sonra iftarını yaptı ve akşam namazını kıldı.

Akitin vurguladığı bir diğer konu ise Akşener'in erkeklerle oturması.

Rezillikte zirveleri zorlayan Akit hadi yalan haber ürettin, belli ki gördüklerini anlamıyorsun fotoğraflara bak ....

Editör: TE Bilişim