Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde yağışlı ve soğuk bir hava durumu beklediğini açıkladı. Özellikle Artvin ve Samsun’da yaşanacak olan sağanak, kar ve fırtına için sarı kodlu uyarı yapıldı.

İşte hava durumuyla ilgili ayrıntılar:

Artvin: Kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Yağış miktarı 30-60 kg/m², kar kalınlığı 20-30 cm. olacak. Sel, su baskını, buzlanma, don ve tipi gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerekiyor.

Deprem olmadan önce insan vücudundaki belirtileri ortaya çıktı Deprem olmadan önce insan vücudundaki belirtileri ortaya çıktı

Samsun: Hafta sonu yaşanan fırtınanın ardından yeni bir fırtına uyarısı geldi. Orta Karadeniz’de (İnebolu-Bafra arası) rüzgar, 26 Aralık sabah saatlerine kadar batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (50-75 km/saat) esecek. Fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar olabileceği belirtildi.

Diğer yerler: Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun hariç) yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklığı Karadeniz’de 3 ila 7° artacak, diğer yerlerde değişmeyecek ve mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Kaynak: Haber merkezi