MHP’den ikinci kez ihraçedilmesiyle gündem olan Sinan Oğan, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sunduğu Konuşan Türkiye programına konuk oldu. İhraç sürecini anlatan Oğan; “MHP, kimsenin babasının malı değil. Onlar, kapıdan kovsalar biz bacadan gireceğiz. Kongrede çıkın karşımıza. Ülkücü irade bakalım ne diyecek. Talimatlandırılmış mahkemelerle bu işi çözemezsiniz. Kim ihraç edilecekse, ülkücü irade karar versin” dedi.

Telepati ile yapılmadıysa…

Oğan, “Bizim ihraç kararımızın yapıldığı iddia edilen toplantı gerçekleşmemiştir. İhraç için MYK toplanmalı. Bunun usulü olur. Çağrı usulü. Telepati ile davet edilmediyse ya davetiye vardır ya sms atılmıştır. Bize denildi ki, ‘sms atıldı’ Mahkemeden bu sms kayıtlarını istedik. Hakim, ‘Hayır’ dedi. ‘Gerek görmüyorum’ dedi. Hatta bazı MYK üyeleri de toplantıya alınmadı. Tamamen usulsüzlük var” ifadelerini kullandı.

Televizyondan öğrendim. Davet almadım

Bir soru üzerine Meral Akşener ve Ümit Özdağ ile neden birlikte hareket etmediğini de anlatan Sinan Oğan, “Öncelikle benim bir ‘B’ planım olmadı. MHP’de mücadelenin dışında bir planım olmadı. Bu arkadaşlarımızın yaptığı gibi, önce başka bir yerde deneyelim, sonra başka, olmadı başka bir yapıda yer alalalım’ düşüncemiz olmadı. Ben de bu arkadaşlarımızın kararını, televizyonlardan öğrendim. Herhangi bir davet almadım. Bizim, MHP yönetimine itirazımız istişare yapılmamasıydı. Bu arkadaşlarımız ise herhangi bir istişareye gerek duymadılar.” şeklinde konuştu.

‘Ben yaptım oldu’ anlayışı

Sinan Oğan; Meral Akşener ve Ümit Özdağ ile muhalif hareketliliği birlikte yürütürken, böyle bir planları olduklarını hiç bilmediğini ifade ederek, “Bu, “ben yaptım oldu, ben parti kurdum hadi gelen gelsin şeklindeki bir anlayıştır. Böyle bir anlayış zaten kabul edilmez. Ben de bu kararlarını vatandaşlarımız gibi televizyonlardan öğrendim. Kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Beni konuşup, bana söz hakkı vermiyorlar

Medyada kendisine yönelik ambargo uygulandığını vurgulayan Sinan Oğan, “Örneğin Habertürk ile davam var. Neden ? Nagehan Alçı, adımı zikrediyor. ‘Sinan Oğan, faşisttir’ diyor. Balçiçek İlter adımı kullanıyor. Arıyorum. ‘Cevap hakkımı kullanmak istiyorum’ diyorum. Ancak sizi yayına bağlayamayız diyorlar. Hem adımı kullanıp, hem de söz hakkımı kullandırmıyorlar. Neden çıkarmıyorsunuz diyorum. ‘Patronun işleri’ var diyorlar. Ben soruyorum Nagehan Alçı, FETÖ’den aldığı krediyle satın aldığı villaya kaç tane Suriyeli almış. Buna cevap versin” dedi.

Ahmet Hakan okuduğunu anlamıyor ya da…

Sinan Oğan, kendisi  aleyhinde yazılar yazarak, faşistlikle suçlayan Ahmet Hakan’da yüklenerek, şunları söyledi:

“Ben diyorum ki, adam nargile içebilecek sıhhatte… Bu adamların yeri kamplardır. Gidip savaşmaktan korkuyorsa, Mehmetçiğe, Türkmenlere mermi de mi taşıyamaz. Benim mültecilere yaptığım yardımlar ortada. Ahmet’in yaşadığı Cihangir’de olmayabilir mülteci. Ama gelsin diğer yerlere bir baskın. Hasta, yaşlı, çoluk-çocuk sözümüz bunlarla ilgili asla olamaz. Ama adam sağlıklı, nargile fokurdatıyor, insanların işine dostuna tacizde bulunuyor. Benim sözüm bunlarla ilgili. Ahmet Hakan ya okuduğunu anlamıyor ya da işine gelmiyor. Bu mülteci meselesi Türkiye’nin başını ağrıtacak. Bir sapığın Kocaeli’de yaptığı katliamı bana mal ediyor. Adam sapık. 15 sene hapis almış, adam dışarıda… Sen adalet sistemini yargılamıyorsun, beni yargılıyor, benim yüzümden oldu diyorsun… Özgencan’ın katilini kim kışkırtı? Ahmet Hakan mı? Bunları niye söylemiyor… Ben diyorum ki madem öyle, gelsin istediği gazetecileri seçsin çıksın karşıma… İstediğini sorsun.”

Editör: TE Bilişim