Cenazesi yarın (18/02/2017 Cumartesi) öğle namazını mütakip Karacaahmet Şakirin Camiden kaldırılacaktır.

Allah rahmet eylesin...

Necdet Tarık Pişkin'i bilmeyenler için;

Üsküdar sahilde Kuş Konmaz Camisinin yanında öncelier Üsküdar Ülkü Ocaklarına ait (Şimdilerde kimlerde bilinmiyor) bir çay bahçesi vardı. O bahçenin hemen yanında  NPT diye adlandırılan Çaybehçesinin sahibidir Pişkin.

Ülkücü hareketin önemli isimlerinden Erhan Öztunç bahçeyi şu şekilde anlatıyor.

Üsküdar olmasaydı İstanbul ne anlam ifade ederdi bilmem.

Hani çirkin bir kıza bir delikanlı aşık olmuşta onun güzelliğine nasıl meftun olduğunu sayfalara sığdıramamış bir arkadaşı da bu kız çirkin neden ona aşık oldun?diye sormuş,aşıkta onu benim gözümle bir görün diye cevap vermiş.İstanbul'da Üsküdar'dan bir başka güzeldir.

Nice komutanlar onu fethederek sevdiceğine zafer haberini, kahramanlıklarını anlatabilmek için, için ah etmiştir bilinmez.

Daha önceleri Üsküdar'ı anlatırken İstanbul dünyanın en güzel yeri ama İstanbul'un en güzel yeri Üsküdar demiştik.

Ben bir şair olsaydım ve bir güzele aşık olsaydım onu tarif ederken" İstanbul'da bir güzel Üsküdar gibi güzel" cümlesiyle güzelliğini anlatmaya çalışırdım. .

Ama Üsküdar'ında en güzel yeri var. Üsküdar'ın merkezinde bir çok değerin yani güneş,deniz,tarih iç içeliğin de denize sıfır müthiş bir kültür ve tarihi dokuların tam kalbinde dünyanın merkezinde, boğazın rüzgarını ciğerlerinizde hissettiğiniz iyot ihtiyacının birinci derecede karşılandığı cok nezih ve güzide bir mekan.

Harem sahil yolunun hemen başında NTP ŞEMSİPAŞA ÇAY BAHÇESİ

Bu mekan İstanbul'un elit tabakasına hizmet vermekle beraber çok cazip olan fiyatları ile de bir uğrak noktası.

Tarih itibariyle yüz yıllara dayalı bir mazinin izlerini günümüze kadar içindeki külliye kalıntılarıyla taşımış bir tarih köşesi.Bu mekanda siz tarihi mutlaka ki seyredersiniz ama biliniz ki tarihte sizi gözetlemektedir.

Hangi yöne bakarsanız buram buram Türk kokar Türklük kokar bu tarih bu mekanda.

Boğazı konumu gereği en geniş açıdan gören bir bardak demli çay eşliğinde "Ben İstanbul'u yaşıyorum gözlerim açık" dedirten türden bir cennet mekan.Zaman zaman Üsküdar siyasilerini Necdet Tarık PİŞKİN ev sahipliğinde ağırlayan mekan ünlü tarihçileri, yazarları, gazetecileri, devlet yöneticilerini, sanatçıları ve iş adamlarını da ağırlamaktadır. Adeta uzlaşı mekanıdır uzun soluklu müşterilerine bu mekan.

Zaman zaman dizilerin çekildiği bazen hasretlerin kavuştuğu,bazen ayrılıkların yaşandığı ama hep akıllarda kalacak izler bırakan bir mekan.

Özellikle akşamın ilerleyen saatlerinde bir başkadır NTP ŞEMSİPAŞA ÇAY BAHÇESİ'inde çay eşliğinde sohbet.

Gün boyu konuklarını rahat,geniş ve ferah bir ortam da ağırlayan mekanın akşamlarında rengarenk İstanbul'u izlerken tadına doyum olmaz.

İşte İstanbul bu açıdan başka güzeldir.

Üsküdar'a aşıkların meşk yeridir bu mekan.

Hani Üsküdar bir ulu rüyayı görmüştü ya aslında rüya olan Üsküdar'da bu mekan "NTP ŞEMSİPAŞA ÇAY BAHÇESİ"

Erhan ÖZTUNÇ

Editör: TE Bilişim