Diyanet camileri çocuklara sevdirmek ve ailelerin rahatça ibadetlerini yerine getirebilmesi için bir süre önce bir proje başlattı. Bu projeye göre, camilerde oyun alanları oluşturalacaktı. Pilot bölge de Samsun olarak belirlendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Camiler sadece namaz kılma mekânı değil, sosyal ve kültürel paylaşım alanları olmalıdır. Camiye gelen çocuklar ister oynasın, ister koşuştursun. Onların hafızasında kötü iz bırakan müdahale kabul edilemez” demişti.

Çocukların camiye olan ilgisini arttırmak adına oyuncak ve etkinlik bölümlerinin açılması Osman Ünlü'yü rahatsız etti.

TGRT ekranlarındaki bir iftar programında çocukların camide yaptığı etkinlikten rahatsız olduğunu dile getiren Osman Ünlü haddini aşıp, "Senin etkinliğin batsın. Bu yaptığın yarın camiyi kerhane haline getirmektir…" ifadelerini kullandı.

Diyanet’in bu projelerini TGRT canlı yayınında tartışılacak bir dille eleştiren Osman Ünlü, camide bu tarz etkinliklerin caiz olmadığını ifade etti. Osman Ünlü sözlerinin devamında ise, “Senin etkinliğin batsın. Bu yaptığın yarın camiyi kerhane haline getirmektir…” dedi.

Editör: TE Bilişim