Güvenlik güçlerimizi “PKK sizi tükürüğüyle boğar” şeklindeki sözlerle tehdit etmesiyle tanınan HDP’li Abdullah Zeydan, 6 Eylül’de Dağlıca Karakolu’na PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 16 Mehmetçiğin şehit düştüğü saldırıdan 2,5 ay önce karakola ziyaret gerçekleştirdiği ve tabur komutanını tehdit ettiği belirlenmişti. 

Kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’de Hakkari Milletvekilliği yapan Abdullah Zeydan’a ait olan Zeysu su paketleme firmasının 2010 yılında kurulduğu öğrenildi. Merkezi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Zeysu’nun terör örgütü PKK için önemli bir finans kaynağı olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin güvenlik güçlerini ve devlet erkini hedef aldığı bir konuşmasında “PKK’nin öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar” şeklindeki tehdit sözlerini sarf eden HDP’li Zeydan’a ait Zeysu’nun etiketi bulunan içecekler Hakkari ve bölgedeki askeri tesislere satılıyor. Mehmetçik, zorlu operasyonlarda “Zeysu” etiketli suları tüketiyor. 

ASKERLERİMİZ İÇİN BÜYÜK RİSK

Mehmetçiğin en temel ihtiyaçları arasında yer alan su gibi yaşam kaynağının PKK yanlısı Abdullah Zeydan’a ait Zeysu’dan sağlanması büyük risk unsurları taşıyor. Askeri kaynaklar, PKK yanlılığıyla bilinen ve hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Terör örgütünü övmek” suçlarından fezlekesi bulunan HDP’li Abdullah Zeydan’ın firması Zeysu’nun içeceklerinin zehirlenme ve benzeri sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Güvenlik güçlerimizin içeceklerine çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten kaynaklar, kahpe pusularla asker ve polisleri katleden PKK ve türevlerine karşı her konuda çok dikkatli olunması gerektiğini belirttiler.

Editör: TE Bilişim