Maltepe miting alanında toplanan binlerce servisçi esnafı yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Büyükşehir Meclis Üyesi Servet Bayram ve İsmail Söylemez de katıldı.

Bilindiği gibi 25 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan servisçilere müjde vermiş "Plakalar hayırlı olsun" demişti.

Ancak,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mart 2016'da "Tahdit yok, hakkınız değil" demesi servisçiler üzerinde şok etkisi yaratmıştı. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine servisçi esnafı salonu terk etmişti.

Erdoğan'dan umduklarını bulamayan İstanbullu servisçi esnafı, sosyal medya üzerinden örgütlenerek, bugün Maltepe miting meydanında toplandılar.

Toplantıyı organize eden Cuma Tekin yaptığı basın açıklamasında " Uzun yıllardır talep ettiğimiz, diğer illere imrenerek baktığımız, hasretini çektiğimiz plaka tahdidine 25 Mayıs 2015 tarihinde çok yaklaştığımızı düşünmüştük.

Hepimiz o gün tarihi anlar yaşadığımızı sanarak sevinç göz yaşları döktük.

Sayın Cumhurbaşkanımız " verin plakayı bırakalım sigarayı" sloganıyla açtığımız pankarta atıfta bulunarak " bizlerden sigarayı bırakma sözü almış ve Sayın Kadir Topbaşa dönerek bu çalışmalara başlamasını alenen istemiştir. Son olarak bizlere "hayırlı olsun " diyerek seslenmiştir.

İlerleyen günlerde Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir türlü beklediğimiz adımı atamamıştır.

Aradan beş ay geçtikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Kasım seçimleri öncesi katıldığı bir TV programında bizlerden gelen yoğun sorular üzerine " servisçilerin bir plaka sorunu vardı. Yaptığımız bir toplantıda Kadir beyden bu sorunu halletmesi için sözü ben aldım. Bizzat takipçisiyim. Servisçiler de UKOME üstünden takip etsinler. Demişti.

Uzun süren bekleyişimiz sayın Cumhurbaşkanımızın 19 Mart günü Bağcılar Olimpik Spor Salonunda esnaf buluşması toplantısında bizimle bir araya gelmesi ile son buldu.

Toplantı basında esnafımızın talepleri sayın Cumhurbaşkanımıza iletildi.

Dosyamızı uzun süre inceleyen Cumhurbaşkanımız, Kadir beyi yanına çağırdı.

Konu hakkında kendisinden bilgi aldıktan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.Konuşmasının bizimle ilgili olan ilk kısmında dosyamızı Kadir Beye ilettiğini ve bir hafta on gün içinde mevcut plakaları koruyan yeni bir düzenleme yapılacağını belirtti.

Konuşmasının ikinci bölümünde biraz da gerginlikle ben size plaka tahdidi sözü vermedim.Tahditli plaka demedim dedi.Sizden adalet demenizi beklerdim .Şeklinde konuştu.

Daha sonra hiç birimizin duymak istemediği sözler sarf ederek tahdit olması halinde okul ve personel ücretlerinin yükseleceğini ve rekabetin ortadan kalkacağını belirtti.

Hatta konuşmanın bir bölümünde ülkemde böyle bir uygulama olması halka zarar verir dedi. Öncelikle belirtmek gerekir ki, bizler esnafız. Ekmek paramız ve çocuklarımızın geleceği için buradayız.Bizim ne evetle ne hayırla bir işimiz yok.

Elbette ki her esnaf sandık basında elini vicdanına koyarak mevcut duruma bakarak tercihini kullanacaktır." dedi

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin yaptığı konuşmada "Bizi yönetenler servis esnafının senini duymuyor. Sesinizi duymayanlara siz 16 Nisanda gereken dersi verin, 16 Nisanda Hayır diyerek, sesinizi güçlü bir şekilde duyurun." dedi.

Eylem olaysız şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim