'Hayır' çalışması için gittiği yerlerde saldırılara uğrayan Sinan Oğan, son olarak Yozgat'ta öfkeli bir kalabalığın hedefi oldu. 

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ın, Oğan'a yapılan saldırıları demokratik tepki olarak değerlendirmesi gündeme gelmişti. Şimdiye kadar Adalet Bakanı, vali ve emniyet müdürünün saldırıları kınamaması üzerine Oğan harekete geçerek suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Sinan Oğan, Adalet Bakanı Bozdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Oğan, "Hem Adalet Bakanı hakkında, hem emniyet müdürü hakkında, hem de vali hakkında görevi kötüye kullanmak, suçu ve suçluyu övmekten suç duyurusunda bulunacağım, onun hazırlığını yapıyoruz. Ne vali, ne emniyet müdürü, nede Hollandalı Bekir, 'bu yapılan saldırıyı kınıyorum, ayıptır, böyle şey olur mu' diyememiştir daha. Hukukta bunun karşılığı şudur; Bu suçu kabullenmişlerdir, bu suça iştirak etmişlerdir, bu suçun ortağı durumundadırlar. Saldırının başladığı anı iyi gözlemledim, orada göstermelik bir polis tedbiri var. O bölgeye yığılmış yaklaşık 150 tane saldırgan var. Polislerin sağından solundan atlayarak rahat bir şekilde bize ulaştılar ve saldırmaya başladılar, polis hiçbir şey yapmadı, sadece izledi. Bizim arkadaşlarımız bu insanları geri püskürtünce devreye girdi" diye konuştu.

Öte yandan Sinan Oğan'a saldırı ile ilgili Yozgat Valisi'nden skandal bir açıklama geldi.

HAYIR dediği için MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan'a yapılan saldırı ile ilgili Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'tan skandal bir açıklama geldi. Sinan Oğan'ın kortejine saldıran kişileri polis güçlükle durdurabildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç AKİT TV'de skandal bir açıklama yaptı. Vali Yurtnaç korteje saldıran kişilerin demokratik haklarını kullandıklarını söyledi. Bu açıklama sonrasında Sinan Oğan, "Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç bizim salon toplantımıza karşı bize saldırınların bu saldırısına demokratik hak dedi. Yazıklar olsun sana!" dedi.

Editör: TE Bilişim