Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete’ye konuşan bir firma çalışanı, askerlerin zehirlenmesiyle ile ilgili bilgi verdi. “Biz de oradan yemek yemiyoruz” diyen çalışan, çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanıldığını, askerlerin bu nedenle zehirlendiğini savundu.

ÇÖPE ATILACAK MALZEMELER KULLANILIYOR

Firma çalışanı, binlerce askerin zehirlenmesinin en büyük nedenin çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanılmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Zehirlenmenin nedeninin tavuğun dışarıda tutulup, soğuk hava deposuna konmamasından kaynaklandığını iddia eden firma çalışanı, pirinç pilavının buzluklara yerleştirilmediğini ve kokan ürünlerin tekrar ısıtılarak askerlere verildiğini ileri sürdü.

DENETİMDE SORUN VAR

Denetimde büyük sıkıntıların olduğunu ve gıda tüzüğü noktasında Tarım İl Müdürlüğün denetim yapamadığını söyleyen çalışan, firmanın askeriye içinde olması nedeniyle kontrol görevlilerinin firma içine gelerek denetim yapamadığını ileri sürdü.

MALZEMELER UZUN SÜRE DIŞARIDA TUTULUYOR

Mehmetçiklere tarihi geçmiş ve buzdolabında tutulması gereken malzemelerin sistemsizlikten dolayı dışarıda tutulduğunu belirten çalışan, ucuz malların tercih edilip alındığını ve toplu olarak gelen ürünlerin uzun süre dışarıda kaldığını iddia etti.

MANİSALILARDAN KAMPANYA

Ayrıca Manisalı vatandaşların, askerlerin yemek zehirleme olaylarından rahatsızlık duyduklarını aktardı. Olaylara tepki olarak vatandaşlar, kampanya başlatıp, kumanya toplayarak askeriyede bulunan Mehmetçiklere götüreceklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim