Parti binasında konuşan BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, 2012 yılında teslim edilmesi gereken ancak bitirilemeyen hızlı tren güzergahının arapsaçına döndüğünü söyledi. Bulut, şöyle konuştu:
"2006'da müjdelenip '2012'de bitecek' denilen, 2012'de 2014'e ertelenen, '2014'te, 2016'da açılacak' denilen, 2016'da 2018'e ertelenen, o tarihte 2020'ye ertelenmesi muhtemel olan, 2020'de ise 2023'e sarkıtılmasına kesin gözüyle bakılan Sivas-Ankara arası ismi gelen ama kendisi gelmeyen hızlı tren. Ankara-İstanbul hızlı tren hattının açılması ile başlayıp '2012'de Ankara-Sivas arası 2,5 saat' sloganıyla başlatılan bu proje hepimizde heyecan uyandırmış ve kentin makus talihini yenme noktasında bir dönüm noktası olarak görülmüş idi. 2012'de teslim edilmesi gereken bu proje gerek Yerköy-Ankara, gerekse Yerköy-Sivas arası Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş rant sevdalısı siyasetçi ve seçilmişler tarafından adeta arapsaçına döndürülmüştür."

GAR ŞEHİR MERKEZİNE YAPILSIN
Cumhuriyet Üniversitesi içerisine planlanan Hızlı Tren Garı'nın yerinin de yanlış olduğunu, garın şehir merkezinde olması gerektiğini ifade eden Bulut siyasilerin Hızlı Tren Projesi konusunda sessiz kalmalarını eleştirdi. Bulut, "BBP Sivas İl Başkanlığı ve Teşkilatları olarak diyoruz ki; lütfen Devletin malı deniz mantığı ile hareket etmeyiniz. Devlet malının yetim malından farkı yoktur anlayışı ile şehir merkezinden istasyon olacak şekilde hızlı trenin yeniden ihale edilerek Sivas'a bir an önce gelmesi, göç veren şehrimizin gelişmesi açısından çok elzem bir durumdur" dedi.

Bulut'un açıklaması sırasında fon müziği olarak 'Kara tren' adlı parça çalındı.
 

Kaynak: dha