Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen "FETÖ” çatı davasının bugünkü celsesinde dinlenen gizli tanık Bulut, örgüt için paranın dinden, imandan, Allah'tan daha önemli olduğunu belirterek, "Polis basarsa eş değiştirme partisi yapıyorduk dersiniz diyecek kadar zinaya bile cevaz veriyorlardı" iddiasında bulundu. Bulut, "Hizmet için yaptığın haramlar helal değerindedir diyorlardı" diye konuştu.

Kozanlı Ömer olarak bilinen emniyet imamı Osman Hilmi Özdil'in talimatıyla dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a yaptığı operasyonu anlatan Bulut şunları söyledi:   

"İzmir, Adana gibi büyükşehirlerin ele geçirmesi planlandı. Aytaç Durak operasyonundan sonra Daire Başkanı, Şube Müdürü, Genel Sekreter, zabıtaya kadar bizzat ben atadım. Sözleşmeli memur aldım. Girmek için adam başına 25 bin, işe girdikten sonra da maaşların yüzde 10-15'ini himmet olarak veriyorlardı."     

MEDYA OPERASYONLARI

Başkan Selfet Giray'ın sanıklar hakkındaki sorularını cevaplandırırken tutuklu Av. Abdülkadir Aksoy, Av. Ali Çelik ve Dilaver Azim'i tanımadığını belirten gizli tanık Bulut, Hidayet Karaca için, "Medya operasyonları, Sözcü, Cumhuriyet gibi gazetelere sızma girişimleri onun bilgisi dahilindeydi" dedi.

Editör: TE Bilişim