CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Aytun Çıray, Musa Çam ve Tacettin Bayır, Sözcü gazetesinin sahibi ve çalışanlarına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunduğu iddia edilen gazetenin İzmir muhabiri Gökmen Ulu'nun Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtindeki evinin önüne gelerek olaya tepki gösterdi.

Sındır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sözcü gazetesi sahibinin de aralarında olduğu 4 gazete çalışanı hakkında gözaltı kararı verilmesi kararını basından duyduklarını, bunun üzücü olduğunu belirtti.

Gözaltı kararı veya arama kararı varsa bunu görmek istediklerini ifade eden Sındır, "Biz basından öğreniyoruz. Gökmen kardeşimiz gazeteciliğiyle, kalemiyle, pırıl pırıl geçmişiyle Atatürk'ü seven, ülkesini seven bir arkadaşımızdır. Bu arkadaşımızın gözaltına alınacağı ihtimaliyle yanına geldik. Onu seviyoruz." dedi.

CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, "Eğer Gökmen Ulu ve diğer arkadaşlarımız için bu suçlamayı yapanlar en ufak bir kanıt bulsunlar boynumuz kıldan incedir." dedi.

CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray da Sözcü gazetesinde kendisinin de köşe yazısı kaleme aldığını hatırlatarak, gazetenin Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir kimlik üzerine kurulduğunu savundu.

- Ulu hakkında gözaltı kararı olduğu iddiası

Hakkında gözaltı kararı bulunduğu bilgisini sosyal medya ve bazı basın kuruluşlarından duyduğunu belirten Sözcü gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu da "Bana ulaşan herhangi bir gözaltı kararı yok. Ben de bekliyorum şu an evdeyim. Neden gözaltına alınacağım ile ilgili hiçbir fikrim yok. Ne olup bittiğini bilmiyorum. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Ben de basından öğrendim. Eğer gözaltına almaya gelirlerse de en güzel şekilde ağırlarım. Başımız dik, alnımız ak, biz gazeteciyiz. FETÖ bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında biz gazeteciler olarak yıllar yılı hakikatleri yazdık." şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim