Suat Başaran özetle; yeni parti kurulacaksa bunun bir merkez parti olması gerektiğini, milliyetçi bir partinin anlamlı sonuç alamayacağını, kendisinin ise ne olursa olsun MHP'de kalıp mücadelesine devam edeceğini söylüyor. En azından ben böyle anladım.

Şahsi kanaatim de aynen bu yöndedir. 
2019'da %50'den fazla oy alan lider ülkeyi yönetecektir. Bu her kesimden oy almayı gerektirir. Dolayısıyla bence de yeni parti kurulacaksa bu milliyetçileri olduğu kadar ülkenin aklı selim unsurlarını bünyesine katabilen bir parti olmalıdır.

Açıkça konuşmak gerekirse eski bir solcuyu bünyenize katmaktan gocunacaksanız bu yola hiç çıkmamalısınız. Örneğin yıllarca AKP'ye hizmet eden birini kucaklayamayacaksanız üzgünüm ama mesafe alamazsınız. Partinizde Kürt'ün Alevi'nin şeklen değil gerçekten temsilcisi olabilecek kişiler olup üstüne de bölücü olmayan Ermeni veya Rum kökenli bir adayı hazmedebilecek misiniz? Elbette eski geldiğiniz yerin gazını alan biri de olacak ama uluslar arası lobilerle iş tutmaktan korkmadan bir uluslar arası ilişkiler uzmanı alabilecek misiniz? Sonra gerekirse bunların hepsinden vaz geçebilecek, üzerini çizebilecek gücünüz, etkinliğiniz, yapınız olmayacaksa da bu iş yine olmaz.

Netice itibariyle ben yeni bir parti olacaksa, yeni bir sayfa açılmasının doğru olacağını düşünüyorum. O yüzden de tabulardan arınmak lazım.

Yeni bir yola çıkmaya karar verdiysen, niyet ettiysen eskiden birlikte oldukların sana hain de diyecek, sattı da diyecek, menfaatçi de diyecek. Niye takılıyorsun ki buna? Gömlek değiştirdim deyip yürüyemeyeceksen zaten hiç çıkma bu yollara.

Hem ülkücü kalalım, hem yeni parti kuralım, hem bütün MHP'liler bizle olsun, hem gittik diye hain denmesin, hem her kesimden oy gelsin... 
Yok böyle bir dünya.

O yüzden bırakın isteyen MHP'de kalsın, mücadele etsin, sizin yaşadığınız sıkıntıları yaşasın.

Bırakın mazoşistler de var olsun.

Siz nasıl demokratik bir hakkı kullanıyorsanız onlar da kendi kaderlerini kendileri belirlesin.

Hedef 2019 da gerekirse döve döve %100 oy almak değil. O yüzden zorla herkes yeni yolda bizle olsun denemez. Hedef çoğunluğun desteğini almaksa kimseyi de ötekileştirmek sağlıklı bir yol olamaz.

Kendi adıma Suat ağabeyle MHP içi mücadele için kılımı kıpırdatmam. 
Daha doğrusu bu yapısıyla MHP için kılımı kıpırdatmam.

Ben zaten bu tartışma başlamadan mevcut haliyle MHP'yi kafamdan silmişim, bitirmişim.

Bunun dışında Suat abim dernek kuralım, vakıf kuralım desin, üye olurum. 
Dergi çıkaralım desin yazarım, abone olurum, tanıtım kampanyası yaparım. 
Siyaset dışı faaliyet yapacağız desin heryere konferansa, sempozyuma giderim. 
Fizan'a gel sana ihtiyacım var desin koşarım.

Sebebini sormayın kelimelere gelmez, geleni de zaten Suat abi adamın burnundan getirtir.

Özetle Suat abinin siyasi yol haritasına zerrece katılmıyorum ve onlara MHP içindeki mücadelelerinde başarılar diliyorum. Ancak diğer taraftan, kuracaksanız merkez parti kurun demesinin de eleştiri konusu yapılmasını anlamıyorum.

Editör: TE Bilişim