CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse'nin kulisteki tadilatlar sırasında kaldırılan Atatürk resminin ya da Meclis envanterinde bulunan başka bir Atatürk resminin geri asılmasını talep etmesi üzerine TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile arasında tartışama yaşandı.

Kahraman'ın Atatürk'ün resminin tekrar asılması talebini "Kaldırılan resim hediyelik eşyaların sergilendiği yerde. Meclis'in her yerinde Atatürk resmi var. O yere o resim konmayacak, gerek görmüyorum" diyerek reddettiği öğrenildi. Bunun üzerine Kahraman ile Köse arasında tartışma yaşandı. 

'O RESİM 30 YILDIR ORADA' 

T24'ten Hülya Karabağlı'ya konuşan Köse, tartışmayı şu sözlerle anlattı: 

“Bu resmin orada olması gerektiğini, bu Meclis’in kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledim. Bu resmin yaklaşık 30 yıldır orada durduğunu, o resmin kaldırıldığı yerde kimsenin görmesinin mümkün olmadığını anlattım. Hediyelik eşyalar bölümünde saklanacak bir resim olmadığını söyledim. Kaldı ki o orada dursun biz yine görebileceğimiz bir yere benzer ölçülerde bir resim asılması gerektiğini ifade ettim."

'YENİ MECLİS BİNASI ARANIYOR' İDDİASINA YALANLAMA

Toplantıda, İsmail Kahraman, yeni bir Meclis binası için yer arandığı haberlerini de yalanladı ve "Yeni bir yer arayışımız yok. Meclis'i taşımayacağız. Böyle bir düşüncemiz yok. Yerimiz geniş. Burası gayet yeterli" dedi.

Editör: TE Bilişim