İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ soruşturmasında tutuklu olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"CİDDİ BİR RAHATSIZLIĞI VARDI"
Topbaş, "Yargı ve adalete güveniyorum. Bizim burada yorumlar yapmamız doğru olmaz" dedi. Kadir Topbaş, "Ciddi bir rahatsızlığı vardı geçmişte" diye konuştu. Topbaş, Kavurmacı'yı gördüğünü ancak detaylı görüşmediğini ifade etti.

Ömer Faruk Kavurmacı'nın, "epilektik atakları arttıran uyku apnesi, hipoglisemi ve hipovitaminöz hastalıklarının ileride telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verebileceği" gerekçesiyle tahliye edildiği açıklanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  FETÖ soruşturmasında tutuklu olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Çekmeköy -Sancaktepe-Sultanbeyli  Metro hattı ile Sarıgazi -Taşdelen-Yenidoğan metro hattı sözleşme imza töreninden sonra soruları yanıtlayan Topbaş, "Şunu söylemek isterim. Bugüne kadar 40 küsur yıllık siyasi hayatımda, görevlerde yargıyla ilgili, yargıya intikal etmiş konularda asla konuşmam. Üzerinde durmadım bu yargıya olan saygımdır. Bu beni yakınım olsa uzağım olsa. Ya da benim belediyemin herhangi bir konusuyla ilgili davalar olsa.  Çokça ve zaman zaman yaşamaktayız. Bunu net olarak ifade etmek istiyorum" dedi. 

"KIZIM FATIMA DA OLSA KOLUNU KESERİM"

Kendisinin tavrını ilk günlerde koyduğunu belirten Topbaş, "Peygamber efendimizin  buyurduğu gibi 'Kızım Fatıma da olsa kolunu keserim' diye. Biz bu ahlaktayız. Bu anlayıştayız. Şu anda ben bir aile reisiyim. Benim alem büyük bir aile ve İstanbul ailesi. Buradaki herkesin, İstanbul'da yaşayan tüm fertlerin bireylerin sorumluluğunu üstlenmiş birisiyim. Ve böyle kabul edilmiş durumda. Ben burada İstanbulluların mutluluğunu da düşünmek zorundayım. Hizmet etmek zorundayım. Bakınız burada çok önemli bir imza töreni yaptık. Arkasından diğerleri gelecek. Bu hizmetlerimizin gelecekte de çok iyi algılanacağını biliyorum. Günümüze kadar bu kente yaptığımız hizmetler bize verilen sorumluluğun yansımasıdır. Gereğidir. Bunu yerine getirmeye çalıştım" ifadelerini kullandı. 

"BU ADALETİN HERKESE EŞİT MESAFEDE OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Topbaş, "Onun için şu anda yargının halen devam etmekte olan konusu ve konularıyla ilgili ki burada zaman zaman beni de itham eden, belediyemle de ilgili davalar olsun- asla bu davalar üzerinde konuşmayı, değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Yargıya olan saygımızdır. Çok da detaylı da bakmıyorum. Açık ve net de ifade edeyim. Neyin nesidir? Ne oldu bitti? Bunlara da bakmıyorum bu konuyla ilgili. Ben işime bakıyorum. Büyük bir sorumluluk almış durumdayım. Bu arada benim bütün düşüncelerim değerlerim bu kente daha neler yapabiliriz, bu kenti daha nasıl geliştirebiliriz. Yoksa bir yerlere takılarak, bir yerlerin ortamı ve kavgası içerisinde olmak istemem, girmiyorum da. Yargı ve adalet… Buna güveniyorum. Bu adaletin herkese eşit mesafede olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki adalet tecellisi herkesin beklediği şeydir.  Adaletin vereceği karar önemlidir. Bizim burada kalkıp da yorumlar yapmamız yanlış olur diyorum" diye konuştu.

"GÖRÜŞME İMKANIM OLDU. ÇOK DETAYLI GÖRÜŞMEDİM

Kavurmacı'nın evde mi yoksa hastanede mi tedvi olacağı ile ilgili soruya ise Topbaş, "Sağlık durumu ile ilgili olarak da detaylara girmeyeceğim, ciddi bir rahatsızlığı vardı geçmişte de. Onu kendisi takip edecek, edecekler. Ben gördüm. Ama çok fazla değil. Görüşme imkanım oldu çok detaylı görüşmedim." diye cevap verdi.  

Editör: TE Bilişim