Erdoğan, geçtiğimiz gün, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve TRT 1 kanalında yayınlanan “Kur’an-Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın finaline katıldı.

Diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez, bu yarışma eleştirmiş, yarışma için, “Son zamanlarda bir yarışma programı çıkarıldı biliyorsunuz. Sadece şunu söylerim. Kur’an ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kuran bir hayat kitabıdır. Hem de en müstakim yola, en salam yola sizi götürmek için nazil olmuş bir kitaptır.” demişti.

Erdoğan bu yarışmanın finaline gelerek destek olmakla kalmadı, bir de açıklama yaparak, “Bizleri ramazan boyu mutlu eden hafız kardeşlerim sizleri tebrik ediyorum. Burada 8 kardeşimiz var ama bunların dışında olan kardeşlerimi de tebrik ediyorum. Alışılmışın dışında bir uygulama TRT- Diyanet iş birliğiyle gerçekleşmiş oldu. Birileri kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir. Kulak asmaya gerek yok. Biz ne yaptığımıza bakacağız. Bu yarışmanın içinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur'an-ı Kerim'in okunması olduktan sonra akan sular durur."  dedi.

Erdoğan yapacağını yaptı da, bakın TRT kendisine nasıl teşekkür etti.

İnfitar Suresİ’nin 18. Ayeti okunurken Türkçe mealini de alt yazı ile veren kanal, tam da çok anlamlı bir ayette Erdoğan’a odaklandı.

Ayetin anlamı şuydu:  “Hesap ve ceza gününün ne olduğu sen ne bileceksin?”

Bu görüntü yandaşları rahatsız etse de bilinen o ki, TRT’nin buna benzer çok sayıda “odaklanması” mevcut.

İşte bunlardan bazıları :

Şimdi bu FETÖ’nün işi mi , yoksa bir kasıt olmadan Allah mı rast getiriyor bilemiyoruz.

Ama görünen o ki, halka açık açık bir mesaj var.

Devletin kanalı sonuçta, hak vermemek olmaz. TRT diyorsa, bir bildikleri vardır!

Editör: TE Bilişim