Sinan Oğan, son dönemde Suriyelilerin karıştığı olaylar ve sığınmacı politikasındaki sorunlara tepki göstermiş, bu kişilerin gönderilmesi gerektiğini belirtmişti.

Sakarya’da Suriyeli bir kadın ve çocuğunun iki cani tarafından hunharca katledilmesinin ardından Ahmet Hakan, Hürriyet’teki yazısında Sinan Oğan’ı hedef gösterdi. Bugünkü yazısında kadın ve çocuğunun tabutlarının cenaze aracındaki fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı:

“ Hani “Suriyeliler evlerine dönsün” diyordun ya Sinan Oğan.

Aha bak:

Suriyeliler evlerine dönüyor.

Bak, Halep’e 95 kilometre kalmış.

Bak, beyaz bir yığın gibi yerleştirilmişler kamyonet kasasına...

Bak, gidiyorlar bir daha dönmemek üzere.

Hiçbir şey demeyecek misin Sinan Ogan?

Hadi konuş.

“Madem cenazeleri Suriye’ye gidebiliyor... O halde neden öldürülmeden önce gitmediler” falan türü akılcı açıklamalar yap.

Hadi.

Bak, malzemen de var.

Hani demiştin ya...

“Mülteci olanın, sıkıntı çekenin bu kadar çocuk yapması akıl kârı değil” diye...

İşte akıl kârı olmayan bir iş yapmaya kalkışan bir Suriyeli kadın, tabutunda gidiyor Suriye’ye...

Mutlu musun Sinan Oğan?”

OĞAN'DAN YANIT GECİKMEDİ 

Bu yazıya Sinan Oğan’dan sert tepki geldi. Oğan, sosyal medya üzerinden cevap verdi.  Ahmet Hakan’a “Eğer sende zerre kadar vicdan, yürek, gazetecilik ahlakı var ise Suriyeliler konusunda söylediklerimi çarpıtmazsın.”diye seslenen Oğan, Ahmet Hakan’ın ardına gazete ve tv’leri alarak sözlerini çarpıttığını ama her platformda onun karşısına çıkabileceğini belirtti.

AKŞENER, AYDIN, ÖZDAĞ VE OĞAN YASAKLI MI?

“Gazeteler elimin altında, tvler arkamda kaçak güreşirim dersen de bizim de arkamızda Türk milleti var, sosyal medyadan sana cevabı verirler!” diyen Oğan, Ahmet Hakan'a şu sözlerle çıkıştı:  

“Sinan Oğan Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ yasaklı olduğu için değil, reytingi olmadığı için çıkarmıyoruz Tv'ye de Ahmet Hakan; hadi!”

İŞTE OĞAN'IN AHMET HAKAN'A CEVABI 

“Vicdanlıysan @ahmethc "Kadın, çocuk, yaşlı" başımızın üstüne, savaşma kabiliyeti olanları sahillerden toplayıp gönderelim” dediğimi yazarsın.

Eğer iktidardan korkmuyorsanız, bizim söyleyeceklerimizi duyacak cesaretiniz var ise @ahmethc hazırla en zor sorularını çıkar ekrana sor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bile bu hadisenin münferit bir sapıklık olduğunu söylediği halde sendeki bu kraldan çok kralcılık nedir @ahmethc

Cinayeti işleyen sapıkların bu ilk icraatları değilmiş. Daha önce de engelli bir kadına tecavüze yeltenirken kimden etkilenmişler @ahmethc

Türkiye'de bu kadar taciz, tecavüz, cinayet suçu işleyen Suriyeliler senden mi etkileniyor @ahmethc cevap ver!

Ensar Vakfı'nda 45 çocuğa tecavüz eden sapıklar kimden etkilendi @ahmethc Hadi bunları da yaz. Varsa cesaretin...

Biz seni dürüst, vicdanlı bilirdik @ahmethc üç beş sosyal medya yorumuna bakıp köşenden cevap yapıştıracak kadar dolduruşa hangi ara geldin?

Hadi bunlardı da yaz @ahmethc iktidara geleceğiz, kadın, çocuk, yaşlı, engelli başımızın üstüne ama eli silah tutanları geri göndereceğiz.

Öyle arkana gazetelerini tvlerini alıp sözlerimi çarpıtmayacaksın @ahmethc varsa yüreğin istediğin platformda çıkacaksın karşıma göreceğiz!

Gazeteler elimin altında, tvler arkamda kaçak güreşirim dersen de bizim de arkamızda Türk milleti var, sosyal medyadan sana cevabı verirler!

Sahilde kadın dikizleyen, nargile fokurdatan Suriyeliler eğer Türkiye'de bir olaya karışırsa sorumlusu sen ve senin gibilerdir @ahmethc

Sinan Oğan Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ yasaklı olduğu için değil, reytingi olmadığı için çıkarmıyoruz Tv'ye de @ahmethc hadi!”

Editör: TE Bilişim