Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen 3 öğretmen ile 91 öğrenci, iki otobüsle Bursa'ya doğru yola çıktı. Yolda bazı öğrencilerin rahatsızlanması üzerine otobüsler dün gece İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu Karsak mevkisindeki emniyet şeridinde durdu. Öğrencilerin otobüsten indiği sırada Sedrettin Eroy yönetimindeki 16 JDL 86 plakalı hafif ticari araç, emniyet şeridindeki öğrencilerin arasına daldı. Kazada 13 yaşındaki Edanur Yıldız ile aynı yaştaki Semanur Tekinhatun yaşamını yitirirken, 18 kişi yaralandı.
Kaza sonrası Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılan ve ayakta tedavi edilen 34 ZN 5236 plakalı otobüs şoförü Kaan Selvi, 34 ZN 5187 plakalı otobüsün şoförü Hakan Taşpınar ile hafif ticari aracın sürücüsü Sedrettin Eroy Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmada işlemleri devam eden sürücüler daha sonra adliyeye çıkarılacak.

VALİ KÜÇÜK YARALI ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ
Bursa Valisi İzzettin Küçük, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde yatan yaralı öğrencileri ziyaret etti. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’dan yaralılar hakkında bilgi alan Vali Küçük, “Dün gece Gemlik İlçemiz sınırlarında yaşanan o elim kazada iki yavrumuzu kaybettik. Yaralılarımız var, onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ettik. Genel manada yaralılarımızın durumu iyiye gidiyor bir kısım hastamız da taburcu oldu” dedi.

ZİYARET DÖNÜŞÜ KAZA
Vali Küçük yaralı öğrencileri ziyaret ettikten sonra hastaneden ayrıldı. Bu sırada Polis Okulu Kavşağı’nda annesinin elinden kurtularak yola fırlayan 7 yaşındaki bir çocuğa otomobil çarptı. Kazayı gören Vali Küçük makam aracını durdurarak yaralıya müdahale etti. Hafif yaralanan çocuk için olay yerine ambulans çağrıldı. Yaralı çocuk Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 

Kaynak: dha