ŞÜPHELİ SUÇUNU İTİRAF ETTİ

İl Jandarma Komutanlığı ve Finike İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ali Yumaç'ın çiftten daha önce borç para aldığını belirledi. Gözaltına alındığı sırada zanlının üst aramasında, Büyüknohutçu'nun evinden gaspettiği öne sürülen 2 bin liranın ele geçirildiği kaydedildi.

Jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf eden Ali Yumaç'ın, hasta eşinin tedavi masraflarını karşılamak için eve gasp amaçlı girdiğini söylediği belirtildi. Yumaç'ın Finike Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu sürüyor.

ENİŞTESİ: MERMER OCAKLARINDAN ŞÜPHELENMİŞTİ

Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun eniştesi İbrahim Çankaya, evin yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangından sonra kendisini uyardığını söyledi. İbrahim Çankaya, "Kendisiyle telefonla 3-4 gün önce konuştuk. Orada yangın çıkmış. Dikkat etmesini, bulunduğu yerin çok tehlikeli bir yer olduğunu konuşmuştuk. 'Biliyorum abi, tamam' dedi. 'Dostunu düşmanını iyi tanı. Etrafta kimse yok. Çünkü yerleşim alanı değil' dedim. Dikkatli olması konusunda mutabakata vardık ama neticede 3 gün sonra bu haberi aldık. Çok üzgünüz" dedi.

Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun yangınla ilgili mermer ocaklarından şüphelendiğini belirten Çankaya, şunları söyledi:

"Bir çocuk varmış, yangını haber veren bir çocuk. Gecenin üçünde haber vermiş. 'Yangını köylülerle söndürdük' dedi. Ben Ali'ye bunun tesadüf olmadığını söyledim. Bu bir kasıttır. Zaten kendisinin evi ormanın içerisinde. Allah göstermesin bir yangın olduğu takdirde her şey giderdi. Baktılar onda başarılı olamadılar, bunun arkasını getirirler diye kendisine de söyledim. Bilmiyoruz tabi, elimizde somut bilgi yok. Ama verilere baktığımız zaman insanın aklına ister istemez böyle bir şey geliyor" diye konuştu.

Gözyaşı döken Büyüknohutçu'nun kardeşi Hatice Çankaya ise çok üzgün olduğu için konuşamayacağını belirtti. Çiftin cenazeleri, otopsinin ardından yarın toprağa verilmek üzere Antalya'daki Uncalı Mezarlığı morguna gönderildi.

Kaynak: dha