Ceylinin ölümü planlandı mı? Dedesi canlı yayında anlattı

İzmir'de kaybolan ve komşusunun evinde ölü bulunan Ceylin olayında çok çarpıcı gerçekler ortaya çıkıyor. Meğer katil zanlısı Şükriye T., acılı aile ile birlikte Ceylin'i aramış! Ceylin Atik’in dedesi Şükriye T.’nin planlı bir şekilde torununu söyledi. Dede Mustafa Atik, Müge Anlı'ya yaptığı açıklamada; “Bu kadın bizimle birlikte Ceylin’i aradı. ‘Kim kaçırdıysa önce bana verin. Ellerimle parçalayacağım’ dedi.

İzmir Ödemiş'te kaybolduktan 3 gün sonra karşı komşusunun evinde sandıkta ölü bulunan Ceylin Atik'in dedesi konuştu.

CEYLİN'İN DEDESİ: BİZİMLE BİRLİKTE CEYLİN'İ ARADI

Acılı dede, komşu Şükriye T.'nin planlı bir şekilde torununu söyledi. Dede Mustafa Atik, Müge Anlı'ya yaptığı açıklamada; "Bu kadın bizimle birlikte Ceylin'i aradı. ‘Kim kaçırdıysa önce bana verin. Ellerimle parçalayacağım' dedi. Torunumu öldürmeyi planlamış. Bana yardım edin. Bu işin peşini bırakmayın" diyerek acısını anlattı.

"ÇOCUĞUMU BANA GERİ VERİN"

7 yıldır torununa bakan babaanne Ülkü Atik de, "Çocuğumu baba geri verin. Öldürmüş, sandığa koymuş. Bir de oturup orada yemek yemiş. Öldürdü çocuğumu" dedi.

KATİL ZANLISI KOMŞUSUNA: SİZİN KAMERALAR BİZİM EVİ ALIYOR MU?

Ceylin'in ailesi ve katil zanlısının komşusu Abdil Çavdar, "Ceylin'in geçişini gördük fakat geri dönüşünü görmedik. Eşim iftar zamanında 4 yaşındaki kızımızı parka götürüyor, çocuğumuzu oynatırken katil zanlısı da eşimin yanına geliyor ve eşime 'Nihal hanım sizin kameralar bizim evi alıyor mu?' diyor. Eşim de 'Hayrola' deyince zanlı, 'Apartmandan 10 bin lira çalındı o yüzden girene çıkana bakalım' diyor. Ben de dahil bilmiyorum kameraların o açıya baktığını. Şükriye, eşimin ağzını arıyor ve bunu Ceylin öldürülmeden 1 gün önce yani cuma günü yapıyor, planlanmış olabilir" dedi.

İKİ ŞÜPHE DEĞERLENDİRİLİYOR

Ceylin'in feci ölümüyle ilgili iki iddia ortaya atıldı. Buna göre çiftin daha önce 2 kız çocuğunun öldüğü, psikolojik sorunlar yaşayan Şükriye T.'nin cinnet halinde Ceylin'i boğarak öldürdüğü ihtimali değerlendiriliyor.

Bir diğer ihtimal ise Ceylin'in fidye için kaçırılmış olabileceği yönünde. Ceylin'in kaybolmasının ardından dedesinin telefonuna "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı bir mesaj gelmişti. Bu mesajın komşu kadın Şükriye T.'nin bir yakınına ait telefondan atıldığı belirlendi. Sabah'ın haberine göre Atik Ailesi'nin maddi durumunun iyi olması nedeniyle Ceylin'in fidye için kaçırılmış olabileceği ihtimali de araştırılıyor.



KATİL ZANLISI KADIN KOMŞULARI

Ceylin Atik, en son su içerken görüldüğü karşı apartmandaki bir komşuları olan Şükriye T.'nin evinde yapılan aramada ölü olarak bulundu. Küçük çocuğun cansız bedeni binanı bodrum katında, sandık içinde bulundu.

Ceylin'i, 1 çocuk annesi komşuları Şükriye T. isimli kadının öldürdüğü iddia ediliyor. Şükriye T.'nin, iki çocuğunu da küçük yaşta kaybettiği, üçüncü çocuğunu uzun yıllar bekledikten sonra dünyaya getirebildiği öne sürüldü.


Mahalleliler, Ceylin'in katil zanlısı olduğu iddia edilen kadının canayakın ve insan öldüremeyecek kadar iyi biri olduğunu belirtirken, haber karşısında şoke olduklarını söyledi.

EŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Ceylin'in ölümüyle ilgili ev kadını Şükriye T. ile oto tamircisi olan kocası 37 yaşındaki S.T. gözaltına alındı. Linç girişimine karşı gizlice polis ve jandarma tarafından yarım saat sonra evden çıkarılan çift, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. S.T.'nin olay sırasında evde olmadığı öğrenildi.

'CESEDİNİ SANDIĞA KİLİTLEDİM'

Şükriye T.'nin polise verdiği ilk ifadesinde olay günü oğlu ile parkta oynadıklarını belirtip, "Ceylin, oğlumu çok severdi. O da bize katıldı. Bir süre birlikte oynadıktan sonra su içmek ve dinlenmek için eve çıktık. Ceylin, evin içinde koştururken, ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odaki sandığa kilitledim" dediği öğrenildi.

TELEFON HATTI NEDEN O EVDEYDİ?

İddialara göre telefon hattının sahibi olan kişi 1 hafta önce üvey teyzesinin, yani Şükriye T'nin evindeydi. Telefon o sırada düştü veya kırıldı, sim kart da evde düştü. Aradılar fakat sim kartı bulamadılar. Şükriye T. hattı sonra buldu.
Olayın yaşanmasının ardından Şükriye T., Ceylin ölünce korkup bu şekilde yeğeninin hattından Ceylin'in dedesine mesaj attı.

MESAJ BİR YAKINININ TELEFONUNDAN

Ceylin Atik'in dedesine gelen 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı SMS'in de Şükriye T. tarafından bir yakınının cep telefonundan gönderildiği belirlendi.

Öte yanda vücudunda herhangi bir kesici alet ve kurşun yarası bulunmayan Ceylin Atik'in cesedi, savcı ve polisin evdeki gerekli incelemelerinin ardınan otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

10 yaşındaki Ceylin Atik'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda incelendi

İlk belirlemelere göre Ceylin'in başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz tespit edildi.

Raporda ayrıca sütür (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) tespit edildi. Cesedin üzerinde tecavüze dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Örnekler alındı. İki gün havasız ortamda kaldığı için cesette bozulmalar tespit edildi. Ceylin'in kaza sonucu mu öldüğü yoksa cinayete mi kurban gittiği gerekli testlerden sonra ortaya çıkacak.

Editör: TE Bilişim