Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile davası birleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili ve eski gazeteci olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki "MİT TIR’ları haberi" davasının sekizinci duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

TUTUKLAMA KARARI

Mahkeme, CHP milletvekili Enis Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan mahkumiyetine karar verdi. Önce "Müebbet hapis" cezasına hükmeden mahkeme indirim uygulayarak cezayı 25 yıla indirdi. Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verildi. Öte yandan Berberoğlu'yla aynı davada yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün dosyaları ayrıldı. 

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'yla görüştü. CHP Grubu olağanüstü toplantıya çağrıldı. 

Dava için, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Ali Özcan, Zeynel Emre, Gürsel Tekin, İlhan Kesici, Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Oğuz Kaan Salıcı, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ile CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt de duruşma için adliyeye geldi.

CHP'Lİ ALTAY'DAN ÇOK SERT İFADELER

CHP'den Enis Berberoğlu kararı için ilk açıklama, CHP Grup Başkanvekili Engin Altaytarafından yapıldı. Altay, CHP'nin bu karara her platformda direneceğini belirtirken, karar için "Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır" ifadelerini kullandı. 

Altay'ın açıklamasından satır başları;

"Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu bütün topluma da bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde yapılabilecek bir uygulama ile karşı karşıyayız. Gerek CHP, gerek diktatör karşıtları bu güzel ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyeceklerdir." 

"BÜTÜN ÜYELERİMİZLE DİRENECEĞİMİZİ TAAHHÜT EDİYORUM"

"Bu mahkeme kararını milletimizin vicdanına havale ederken, parti genel merkezimizde, CHP Meclis grubumuzda bütün üyelerle birlikte direneceğimizi, demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da yüce milletimize taahhüt ediyorum. Sözde hakim demek daha doğru, milletvekilimize ayrı bir suçtan hüküm verirken, 3 kişiyle birlikte casusluktan yargılama sürecinin devam edeceğini beyan etti."

Editör: TE Bilişim