İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, kendisini aldattığını iddia ettiği eşi 46 yaşındaki Sevgi Terzi'yi 9 bıçak darbesiyle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan TIR şoförü 48 yaşındaki Hüseyin Sıtkı Terzi hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Davaya konu olay Uzundere TOKİ konutlarında geçen 29 Aralık'ta meydana geldi. Hüseyin Sıtkı Terzi ile eşi Sevgi Terzi arasında, kahvaltı yaptıkları sırada tartışma çıktı. 3 çocuk annesi eşinin kendisini aldattığını öne süren Sıtkı Terzi, tartışmanın büyümesi üzerine 25 yıllık eşi Sevgi Terzi'yi 9 bıçak darbesi ile öldürdü. Daha sonra polisi arayan Hüseyin Sıtkı Terzi, eve gelmelerini söyledi. Hüseyin Sıtkı Terzi, bu sırada bıçakla bileğini kesip intihar etmek istedi. Hastanedeki tedavisinin ardından, polis tarafından gözaltına alınan Hüseyin  Sıtkı Terzi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, sanık Hüseyin Sıtkı Terzi hakkında, 'eşini kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür hapis cezası istemiyle dava açtı.
İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Sıtkı Terzi, sanık avukatı Şenay Geçkil, ölen Sevgi Terzi'nin annesi Emine Türkan, avukatı avukat Çağla Deniz Felanur, Aile ve Sosyal Palitikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Palatformu temsilcileri katıldı. Duruşmada 4 tanık dinlendi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı Özlem Eğridere esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı Eğridere, sanık ile maktülün 25 yıldır resmi nikahla evli olduklarını, bu evlilikten 3 çocuklarının olduğunu, evlilikleri içerisinde tarafların karşılıklı olarak birbirlerine sadakatsizlik nedeniyle aralarında son dönemlerde artan sorunlar yaşandığını ve sık sık tartıştıklarını, son olarak olay günü tarafların sabaha karşı aralarında başlayan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü anlattı. Sanığın mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşini 9 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü, işlediği cinayeti de itiraf ettiğini belirterek, üzerine atılı 'eşini kasten öldürmek' suçunu işlediğinin, toplanan deliller ve dosya kapsamıyla anlaşıldığından, ağırlaştırılmış ömür hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Hüseyin Sıktı Terzi, eski savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Sanık avukatı Şenay Geçkil, mütalaaya ilişkin itirazlarını sunmak ve esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için ek süre verilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman Mutlu, araştırılacak husunun kalmadığını, açık yargılayama son verileceğini belirterek sanıktan son sözünü sordu. Sanık Hüseyin Sıktı Terzi, "Bir diyeceğim yoktur" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, avukatına savunma hazırlaması için süre verilmesine karar vererek duruşmayı karar için erteledi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Temsilcisi Sanem Deniz Kural, ölen Sevgi Terzi'nin ailesiyle birlikte duruşma sonrası basın açıklaması yaptı. Sanem Deniz Kural, bu tür davaların sonuna kadar takipçisi olacaklarını, savcının verdiği mütalaayı desteklediklerini, sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istediklerini belirtti.
 

Kaynak: dha