Olay, dün saat 20.00 sıralarında Aladağ İlçesi Meydan Yaylası Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde meydana geldi. Yaylada kahve işleten 45 yaşındaki Erol Karakuş'un evinin bahçesinde komşularla yöresel sıkma yapan 54 yaşlarındaki Serpil Kurt, foseptik üzerindeki tahta kapağa bastı. Tahtanın kırılması üzerine kadın çukura düştü. Çığlıklar üzerine eve gelen Erol Karakuş komşusunu kurtarmak için çukura indi ancak o da çıkamadı. Feryatlar üzerine olay yerine gelen yaylacı komşulardan 33 yaşındaki Cihat Cihan da çukura inerek yardım etmek istedi. 3 yıl önce evlendiği eşi hamile olan Cihan'ın da çukurda fenalaşması üzerine bu kez ağabeyi 37 yaşındaki Harun Cihan çukura indi. Ardından da Erol'un kardeşi Hasan Karakuş iple çukura sarkıtıldı. Çukura iner inmez ağır gaz kokusundan rahatsız olan Hasan Karakuş, 'Beni geri çekin, nefes alamıyorum' diye bağırınca çekilip kurtarıldı.

İTFAİYE CESETLERİ ÇIKARDI
İhbar üzerine olay yerine, jandarma, sağlık ve Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmayla çukurdan Serpil Kurt, Erol Karakuş ile Cihat ve Harun Cihan kardeşler çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği 4 kişinin öldüğü anlaşıldı. Cesetler, İl Jandarma Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterle yayladan alınarak, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

KIZI 2 YIL ÖNCE YANARAK ÖLMÜŞ
3 çocuk babası Harun Cihan'ın ölüm haberi ailesi ve yakınlarını yasa boğuarken merkez Yüreğir İlçesi'ndeki evine gelenler gözyaşı döktü. Harun Cihan'ın 2 yıl önce evlat acısı yaşadığını anlatan yakınları, o zaman 3 yaşında olan kızı Zehra'nın salondaki vitrinin arkasında doğum günü pastasının mumlarını yakmak isterken kazayla kıyafetlerini tutuşturduğu ve yanarak öldüğünü söyledi. Bilgisayar öğretmeni olan Cihat Cihan ile ağabeyi Harun'un Meydan Yaylası'nda olan ailesiyle bayramlaşmak için yaylaya gittiği bildirildi.

TOPRAĞA VERİLDİLER
Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Serpil Kurt'un cenazesi götürüldüğü İmamoğlu İlçesi'nin Ayvalı Mahallesi'nde, Erol Karakuş'un cenazesi de Aladağ İlçesi Meydan Yaylası'nda gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Cihat ile Harun kardeşler ise Yüreğir İlçesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Buruk Mezarlığı'na götürüldü. Yüzlerce kişinin katıldığı törende Harun'un eşi Cennet Kübra ile Cihat Cihan'ın hamile eşi Aycan güçlükle ayakta durdu. Kardeşler kılınan cenaze namazlarının ardından yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi.


 

Kaynak: dha