İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 12-19 Haziran tarihlerinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde 652 operasyon gerçekleştirildi. TSK'nın hava ve kara unsurlarınca yapılan operasyonlarda, örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla 235 kişi gözaltına alındı. Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda; 33'ü ölü, 8'i teslim, 10'u sağ olmak üzere toplam 51 terörist etkisiz hale getirildi.

49 DEAŞ VE 930 FETÖ/PDY GÖZALTISI
Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında, DEAŞ terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 49 kişi gözaltına alındı. FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 930 kişi gözaltına alınırken, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında; sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 8 kişi gözaltına alındı. 
Öte yandan sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında; Ağrı, Bartın, Bursa, Sivas, Zonguldak, Adana, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, Hatay, İzmir, Isparta, Ordu, Sivas ve Sakarya'da 124 şüpheli gözaltına alındı. 

1'İ YEŞİL, 2'Sİ GRİ LİSTEDE ARANAN TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Son bir haftada, yurt genelinde yapılan operasyonlarda; bin 222'si terör suçlarından, bin 391'i siber suçlar, planlı asayiş, uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında olmak üzere toplamda 2 bin 613 kişi gözaltına alındı. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin 1 milyon TL'lik ödüllü yeşil ve 2'sinin de 300 bin TL'lik ödüllü gri terör arananlar listesinde bulunduğu belirtildi. 
Öte yandan İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, siber suçlarla mücadeleye ilişkin "FETÖ/PDY, PKK/TAK, DAEŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 317 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 101 kişiden 49'u gözaltına alınmıştır. Ayrıca, toplumu provoke etmek maksadıyla 132 sosyal medya hesabına (29 PKK/KCK, 16 DEAŞ, 31 FETÖ, 40 aşırı sol, 16 devlet büyüklerine hakaret) işlem yapılmıştır" denildi. 

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha