Görgü tanıklarından kızının 1'i kadın 2 kişi tarafından bir otomobile bindirilip götürüldüğünü öğrendiklerini belirten Cihan Deveci, kızını gören ya da yerini bilenlerden en yakın polis veya jandarma karakoluna bildirmelerini istedi.

Geçen 8 Temmuz'da babaannesinin Ekşiliyurt Mahallesi'ndeki evinin önünde oynayan Ayşe Deveci, ortadan kayboldu. Yakınları gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendisine ulaşamayınca, polis ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Görgü tanıklarından küçük Ayşe'nin 30 yaşlarında iyi giyimli bir kadın ile 45 yaşlarındaki bir erkek tarafından Muğla plakalı otomobile bindirilip, götürüldüğü öğrendiklerini belirten Cihan Deveci, kızının bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Eşiyle boşanmalarının ardından mahkemenin kızının velayetini kendisine verdiğini belirten hediyelik eşya satan bir mağazada çalışan Deveci, "İşe gittiğimde kızıma annem bakıyordu. Olay günü evin önünde oynuyormuş. Bir ara kontrol etmek için annem dışarı çıktığında kendisini görememiş. Beni arayıp, durumu haber verdi. Görgü tanıklarının ifadelerinden kızımın kaçırıldığı üzerinde duruluyor. Kızımla ilgili bir çok yerden ihbar geliyor. Bütün ihbarlar büyük bir titizlikle değerlendiriliyor. Ancak, şu ana kadar kızımla ilgili ciddi bir ipucu yok. Dört gündür, gözümüze uyku girmedi. Gözümüz, kulağımız sürekli kapıda ve gelecek olan bir telefonda" dedi.

Deveci, elinden fotoğrafını bırakmadığı kızını gören veya yerini bilenlerden insanlık namına en yakın polis veya jandarma karakoluna bildirmelerini istediğini söyledi.

ELAZIĞ'DA YAŞAYAN ANNESİNİN YANINDAYMIŞ
Muğla'nın Ortaca ilçesindeki evlerinde oynarken ortadan kaybolan ve dört gündür haber alınamayan 5 yaşındaki Ayşe Deveci'nin Elazığ'da annesi 27 yaşındaki E.E.'nin yanında olduğu ortaya çıktı.

Küçük Ayşe'nin kayıp olduğu haberinin yerel ve ulusal basında haber olup, sosyal medyada kısa sürede yayılmasının ardından dede H.E. Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp, torunun kendi yanlarında olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Elazığ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne konuyla ilgili yazı gönderip, gereğinin yapılmasını istedi. E.E., boşandığı eşi Cihan Deveci'yi arayıp, kızını kendisinin götürdüğünü söyledi.

Polisin, küçük Ayşe'nin ortadan kaybolduğu günden bu yana annesi E.E.'ye ulaşmaya çalıştığı ancak telefonun kapalı olması nedeniyle irtibat kurulamadığı  öğrenildi. Kızının annesinin yanında olduğunu öğrenince rahatlayan Cihan Deveci, "Yüreğime soğuk su serpildi. Şimdi yasal işlemler devam ediyor. Kızımla buluşmayı bekliyorum. Kızımın bulunmasında başta güvenlik güçlerine sosyal medya üzerinde paylaşımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum"dedi. Deveci, kızıdan haber aldıktan sonra sosyal medya hesabından, "Arkadaşlar, kızım annesindeymiş. Şu an çok rahatım. Hepinize teşekkür ediyorum. Şu an polis savcılık ilgileniyor" yazılı paylaşımda bulundu.

Kaynak: dha