Atakum İlçesi'ndeki Kuran Kursu öğrencileri yanlarında kursta görevli hocalarıyla dün gittikleri Bafra İlçesi'ne bağlı Koşuköyü Mahallesi sahilinde serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra 16 yaşındaki Ömer Faruk Şimşek, 15 yaşındaki Mehmet Reşit Kaçkan ve 16 yaşındaki Salih Karabulut'un denizde boğulma tehlikesi geçirdiğini gören hocaları ve çevredekiler bir yandan onları kurtarmaya çalışırken, bir yandan güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine haber verdi. Denizden çıkarılan ve hastaneye kaldırılan  gençlerden Mehmet Reşit Kaçkan Bafra Devlet Hastanesi'nde, Salih Karabulut ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ömer Faruk Şimşek'in ise Bafra İlçe Devlet Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği belirtildi.

HOCALARI GÖZALTINDA
Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada boğulan öğrencilerle birlikte denize giren Kuran Kursu'nda görevli hocalar Ahmet Akgündüz, Yusuf Demirci ve Sefa Polat, bugün jandarma tarafından gözaltına alındı. Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan 3 öğretmen adliyeye sevk edildi.
Bu arada denizde boğularak ölen Kuran Kursu öğrencileri Salih Karabulut`un cenazesinin otopsinin ardından memleketi Kayseri'ye, Mehmet Reşit Kaçkan ise Şanlıurfa'ya gönderileceği belirtildi.

Kaynak: dha