Yenigün Gazetesi'nin haberine göre; olay, Erzurum'un Yakutiye ilçesinde geçtiğimiz hafta Salı günü meydana geldi.

Tam da Polis Haftası kutlamalarının yapıldığı günlerde yaşanan olay, Erzurum'daki bazı polislerin tavrını bir kez daha tartışma konusu haline getirdi.

İddiaya göre; Sinan Erhan isimli 43 yaşındaki vatandaş, müzik dinlemek için nargileciye gitti. Kapalı mekan olduğu için sigara içmesine izin verilmeyen Erhan'a polis müdahalesi gecikmedi.

İşletme çalışanları tarafından çağrılan polisler, iddiaya göre biber gazı kullanarak etkisiz hale getirdikleri Sinan Erhan'ı, yumruk ve tekmelerle darp ettiler.

Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan görüntülerde, 43 yaşındaki vatandaşın yerde yatarken bile tekmelendiğini ortaya çıkarken, olayın meydana geldiği nargilecinin önüne sadece birkaç dakika içerisinde çok sayıda takviye ekibin geldiği de görülüyor.

Görüntülerde ayrıca park halindeki beyaz bir otomobilde bekleyen sivil şahısların da, yere düşürülen Sinan Erhan'a tekmelerle vurdukları gözlenirken, bu kişilerin polis olup olmadığı bilinmiyor. 

PSİKİYATRİ SERVİSİNDE TEDAVİ ALTINA ALINDI 

Çevre sakinlerinin de evlerinin pencerelerinden izlediği dayak olayı, Erhan ailesini perişan etti.

Dayak sebebiyle kan revan içerisinde kalan Sinan Erhan, karakolda ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, daha sonra Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde tedavi altına alındı.

Polislerden yediği dayak yüzünden yıllar önce yaşadığı psikolojik rahatsızlığının yeniden nüksettiği öğrenilen Erhan, dün Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedildi.  

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI 

Aynı zamanda voleybol antrenörü olan Sinan Erhan'ın bir grup polis tarafından dayak yediği ana ait güvenlik kamerası görüntüleri, basın yayın kuruluşları tarafından "Flaş Haber" olarak servis edilirken, ailenin diğer üyeleri ise hukuk mücadelesi için kolları sıvadı.

Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan dayak anına ait görüntülerle birlikte olayı yargıya taşımaya hazırlanan aile adına konuşan İlhan Erhan, "Benim abim karıncayı bile incitemeyecek kadar mülayim, devletine, milletine, askerine ve polisine canını verecek kadar da engin yürekli biridir. Velev ki ağabeyim kusurlu ya kabahatli; devletin polis memurlarının savunmasız bir insanı bu hale getirmeleri normal midir? Hangi kanunda, hangi kitapta bunun yeri var?" diyerek, tepkilerini dile getirdiler. 

KARDEŞ ERHAN: SONUNA KADAR GİDECEĞİZ 

Ağabeyi Sinan Erhan'ı karakoldan çıkarır çıkarmaz Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götüren kardeşi İlhan Erhan, dayakçı polislerin adalet önünde hesap vermesi için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kendisinden 1 yaş büyük olan ağabeyinin 1999-2000 yıllarında Siirt'te yedek subay olarak vatani görevini yaparken yaşanan bir olay üzerine psikolojik rahatsızlık geçirdiğini belirten İlhan Erhan şunları söyledi: "Ağabeyim, asteğmen olarak vatanı görevini yürüttüğü dönemde komando birliği olarak operasyona giderken, yanındaki askeri mayına basıyor ve şehit düşüyor. Abim bu olaydan dolayı dolayı sinir krizi geçirmiş.

Kendi imkanlarımızla tedavisini yaptırdık. Bugüne kadar karıncayı bile incitmemiştir. Gençlik Hizmeteri ve Spor İl Müdürlüğü'nde 8 yıldır voleybol antrenörü olarak çalışıyordu. 11 Nisan günü müzik dinlemek ve çay içmek için bir nargileciye gidiyor. Sigara içerken garsonlar tarafından uyarılıyor. Gorsonlar da polis çağırıyor. Nagileciye gelen polis, ağabeyime 'kalk bizimle geleceksin' diyor ve bir polis memuruna yakışmayacak ifadeler kullanıyor. Bunun üzerine ağabeyim de 'üstünüzdeki üniforma ve Türk Bayrağına saygı gösteriyorum. Benimle bu şekilde konuşmayın' diyor. Polislerden birisi biber gazı sıkarkan, diğerleri ellerine kalapçe vurup etkisiz hale getiriyor. Sonra 12- 13 polis memuru abime yerde tekmelerle vuruyor. Fotoğraf ve görüntüler mevcut. Gece yarısı abimi karakoldan alıp hastaneye getirdim. Dayak nedeniyle hastalığı yeniden nüksetmiş ve ataklar yaşadığı için pskiyatri servisine yatırdılar. Burada tedavisinin mümkün olmadığını söyleyerek abimi Elazığ'a sevk ediyorlar. Abim bugüne kadar devletin hiçbir kurumuna zarar vermemiştir. En acısı da şu ki; en çok değer verdiğimiz yerden hançer yedik. Devletimin polisinin attığı öldüresiye dayak yüzünden gece gündüz bir haftadır abimin başında duruyorum. Sık sık ataklar yaşıyor. Söyleyecek çok şey var ama boğazımda düğümleniyor. Her yere şikayette bulundum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Abime bunu yapan her kimse cezasını çekecek. Hastane doktoru sol göz ve sağ elde darp vermiş. Ben hastaneye getirdiğimde vücudunun her yerinde darp izleri vardı"

GÖRÜNTÜLER 'FLAŞ HABER' OLARAK GEÇİLDİ 

Öte yandan bir grup polisin orantısız güç kullanarak hastanelik ettikleri Sinan Erhan'ın adeta linç edildiği anlara ait görüntüler, basın yayın kuruluşlarınca "Flaş Haber" olarak servis edildi.

Erzurum Emniyeti yaklaşık bir ay önce de görevi başındaki bir gazetecinin polis tarafından tartaklanmasıyla gündeme gelmişti.  Sinan Erhan'ın ailesi, başlattıkları hukuk mucadelesinde kanıt teşkil etmesi amacıyla söz konusu görüntüleri de dosyaya eklerken, bu duruma aslen Erzurumlu olan Emniyet Genel Müdürü Selami Atınok'un nasıl bir yaklaşım sergileyeceği ise, merak ediliyor.

 

Editör: TE Bilişim