Türkiye'nin imajını zedeleyen 1978 yapımı "Gece Yarısı Ekspresi" filminin senaristi Oliver Stone'un oğlu Sean Stone, Müslüman oldu

İran'da belgesel çeken Sean Stone, bu ülkede İslamiyeti seçti. Sean Stone, İsfahan kentinden AFP'ye telefonla yaptığı açıklamada, İslamiyeti seçmesinin Hıristiyanlığa ve Yahudiliğe arkasını döndüğü anlamına gelmediğini belirtti.
Fars ajansı da Stone'un Şii mezhebini seçtiğini ve "Ali" adını aldığını duyurdu.
Müslümanlığı seçme nedenine ilişkin bilgi vermeyen 27 yaşındaki Sean Stone'un babası Yahudi, annesi Hıristiyan.
Belgeseller çeken Sean Stone, babasının filmlerinde küçük rollerde gözükmüştü.
Oscar ödülü sahibi Amerikalı yönetmen, senaryo yazarı ve yapımcı Oliver Stone, "Katil Doğanlar", "Dünya Ticaret Merkezi", "Comandante", "İskender ve Müfreze" gibi birçok sinema filmine imza atmıştı. Oliver Stone "Gece Yarısı Ekspresi" filminden sonra Aralık 2004'te Türkiye'ye yaptığı bir ziyaret sırasında kitaptan uyarlanan filmin çekim aşamasında fazla dramatize ettiğini kabul ederek özür diledi.
Yakın zamanda Amerikan basınına yaptığı açıklamalarda da William Hayes Türkiye hakkında fikir ve anılarının filmde olduğu gibi sadece negatif şeylerden oluşmadığını ve filmde çarpıtılan Türkiye görüntüsü yüzünden vicdan azabı duyduğunu belirtiyor.