Bu haber 20 Şubat 2012, Pazartesi 14:54:04 tarihinde eklendi.
Bu yazı 1144 kez okundu.
2.5 MİLYON MEMURA KÖTÜ HABER.
Memurları ilgilendiren toplu sözleşme yasası çıkmadı zamlar başka bahara kaldı.

Yaklaşık 2.5 milyon memurun merakla beklediği toplu sözleşme yasa tasarısının alt komisyon çalışmaları geçtiğimiz hafta tamamlanamadığı için Memur zammının Nisan ayına yetişmesi zora girdi.
Ekonomi yönetimi, tasarının Meclis görüşmelerinin Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacağını ve toplu görüşmelerin de Mart ayı içinde yapılacağını tahmin ediyordu.
Ancak alt komisyonun çalışmalarının uzaması, ekonomi yönetiminin hesabını da bozdu. Alt komisyonun raporunu bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunması bekleniyor. Raporun sunulmasının ardından tasarı üst komisyonda ele alınacak. Komisyonun ardından da tasarının TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerine başlanacak.
Tasarı en son aşamada ise Cumhurbaşkanı’nın onayı ve Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte yürürlüğe girecek. Tüm bu işlemlerin 10 gün içinde tamamlanması imkansız olarak görülüyor.
Ayrıca bu sürecin tamamlanmasının ardından toplu sözleşme süreci başlayacak. Bu sürecin de en az bir ay sürmesi bekleniyor. Dolayısıyla, bu takvime göre, zamların Nisan ayına yetişmesi zor görünüyor.
|

|