Bir Hanımefendi Olarak Akşener’in Uğradığı Hak Gaspları

Bir ülke düşünün adı demokrasi ve hukuk devleti !
Hak ve özgürlükleriniz yasalarla sözde güvence altında anayasal bir hak! Teorik olarak bu böyle de, peki ya pratikte nasıl?

Bir bardak suda fırtınalar koparanlar mazlumiyet ve mağduriyet pazarlayanların gerçek yüzlerinde zalimlik ve zulüm olduğunu görmek için önce vicdan sahibi olmak kısacası insan olmak gerekli!

Elalemin ülkesinde bir toplantı tehir edildi diye ortalığı ayağa kaldıranlar utanmadan kendi ülkesinde,kendi vatandaşına , hatta bir ara 28 Şubatçıların baskıcı ortamında bu iki yüzlülere sahip çıkan Meral Akşener’e zalimlik ötesi bir tutum sergileyerek iftira,yaftalama,eşkiyalık dahil her türlü demokrasi ayıbını davranışları yapmaktan geri kalmadılar!

Düşünebiliyor musunuz? Ülkede seçim ilan edilecek ama bu seçime dair irade beyanı sözde serbest , gerçekte suç sebebi sayılacak!  Ülkeniz için güzel şeyler talep etmek izne tabi olacak, izin vermeyenler sizi terörist ilan edecek, saldırılar düzenleyip, çeşitli engellemeler çıkaracak! Ne kadar utanç verici bir şey değil mi?

Bugün sosyal medyada gördüğüm bir paylaşım beni özellikle dehşete düşürdü ve derinden yaraladı. Aman Tanrım bizim toplumumuz ne hale gelmiş? Hayasız, edepsiz, terbiyesizin biri Evet çıkınca Hayır’cıların eşlerini bacılarını, analarını kendilerine helal ilan etmiş. Bakın ahlaksıza… Bu rezil paylaşımı yapabilecek kadar cüretkar oldular. Peki nedir bunlara bu cesareti veren? Uzun yıllar var ki iktidarı elinde tutan ve ona koltuk değneği olanların nefret söylemleri, kadınları beşinci sınıf insan ve hatta bir eşya, bir mal gibi gören tutumları tüm toplum katmanlarında karşılığını buldu ve ne yazık ki hepimizi etkisi altına aldı. Kadına şiddet her ortamda gözle görülen bir gerçek…. Meral hanım siyasi bir figure olarak bu durumdan payına düşeni fazlasıyla alan ve yıllardır mağdur edilen son derece asil ve muhterem bir hanımefendi. Yıllardan beri kendisine atılan ve cansiperhane kendisini savunduğumuz onlarca iftiraya maruz kaldı. O tertemiz bir kadın ve siyasetçiydi. Ancak kadındı. Kadına saldırmak, hakaret etmek ve tehtid etmenin bedeli ucuzdur bu toplumda. Kadının namusuna,şerefine,ailesine,çocuğuna,torununa saldırmak bedelsizdir. Ben şahsım adına bir erkek olarak kendi annem, eşim, kızım benim için ne kadar kutsal ise Meral Hanım başta olmak üzere tüm hanımefendiler aynı kutsiyettedirler. Bolu Mitinginde Etek atan ahlaksızın zihniyet kirliliği ne yazık ki topluma bir bulaşıcı hastalık gibi yayılan bu kadın düşmanlığının iğrenç bir sonucudur.

Cennet Anaların , kadınların ayağı altındadır. Kadınlar anadır,bacıdır,yardır,eştir, kutsaldır. Birileri çıkıp iki yüzlü tavırlar ile kadınlara her türlü terbiyesizliği yapmayı reva görecek! İnsaf ve adalet sahibi bir kimse çıkıp ayıptır günahtır diyemeyecek! Derse fetöcü olma suçlaması ile siz etkili ve yetkili makamlara çaktırmadan, akılları sıra aba altından sopa göstererek zavallıca gözdağı verip, bunu yaparak arkasını sağlama aldığını düşünüp, kadınların haklarını savunanları itibarsızlaştırma ve hakaret suçlaması ile karşı karşıya bırakacaklar…..

Ne yazık ki bunları ülkemde sadece Erdoğan, AKP veya Bahçeli yapmıyor! Bizim yoluna baş koyduğumuz davamız ve önder yapmak istediğimiz ablamız, canımız Meral Akşener Hanımefendiyi desteklediğini iddia eden, hatta en büyük biziz havalarında olan bazı kişiler de yapınca, aman Allahım biz neyin mücadelesini veriyoruz? Bu insanlar bu davanın, bu hareketin faziletini, insani değerlerini, her şeyden önce bir kadın hareketi olduğunu acaba hiç mi anlamamışlar ? diye sormadan edemiyorsunuz!

Hak,adalet,özgürlüklerin bir yerlerin yada birilerinin iznine tabi olduğu zeminlerin gerçek adı nedir? Biz mücadelemize devam ederken bu küçük gibi gözüken esasta çok önemli hadiseleri ıskalama hakkına sahip miyiz? Görmezden gelme durumunda kendi özeleştirimizi yapanları nereye koyacaksınız?