Günümüzde hızla gelişen teknolojiyle beraber sağlık konusunda da yeni gelişmeler olmaktadır. Her geçen gün yenilenen gelişmeler sayesinde hayat şartları daha da kolaylaşmaktadır. Sağlık alanında en çok hayat kurtarıcı şeylerden biri ise düzenli check up yaptırmaktır.

Midye neden yenmemelidir? Midye neden yenmemelidir?

Rutin bir sağlık kontrolü olan check up, hastalıkların erken teşhisi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Farklı paket seçenekleri sunan check up fiyatları illere göre ve sağlık kurumuna göre değişmektedir. Tam kapsamlı bir check up paketi daha yüksek fiyata sahipken, daha az içeriğe sahip olan paketlerin fiyatı daha düşüktür.

Check up kontrolleri için hastalardan kan testi istenmektedir. Bununla birlikte bazı görüntüleme yöntemleri ile muayene edilerek hastanın herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bu görüntüleme yöntemlerinden biri ultrason testidir. Ultrason ile birçok hastalığın teşhisi konulabilmektedir. Bununla birlikte ultrason fiyatları, şehre göre ve ultrasonun çekileceği sağlık kurumunu göre belirlenmektedir. Bunun için ilinizde bulunan sağlık kurumlarından detaylı bilgi almak mümkündür.  

Sperm Testi Nedir?

Sperm testi, genellikle çocuk sahibi olmak isteyen kişilerin birtakım değerlerinin kontrol edilmesi için yapılmaktadır. Yapılan sperm testi ile erkeklerin üreme potansiyelini inceleyerek herhangi bir problem olup olmadığına bakılmaktadır.

Sperm Testi Neden Yapılır?

Sperm testi, genellikle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tüp bebek tedavisi için başvurduğu bir yöntemdir. Bunun yanı sıra sperm testi üreme ile ilgili problem yaşayan hastaların da sorunlarını çözmek için yapılmaktadır.

Sperm Testi Neden İstenir?

Çocuk sahibi olmak isteyen ancak olamayan kişilerin hastane ya da polikliniğe başvurmaları halinde muayene sonrasında ilk olarak sperm testi istenmektedir. Böylelikle sperm testi ile spermlerin kalitesi değerlendirilmektedir.

Ultrason Testi Nedir?

Yüksek frekanslı ses dalgaları yardımıyla yapılan ultrason testi, radyasyon içermeyen hızlı bir tıbbi görüntüleme yöntemidir. Yumuşak dokuların, organların, kan damarlarının, kasların ve iç yapıların ayrıntılı görüntülerini ele alan ultrason testi ayrıca kadın sağlığı, gebelik takibi, karın organları, tiroid, beyin ve pelvik gibi birçok organ muayenesinde kullanılmaktadır. Birçok hastalığın teşhisinde büyük bir rol oynayan ultrason fiyatları ise ultrason çeşidine ve ultrasonun çekileceği yere göre değişkenlik göstermektedir.

Ultrason Testi Kimler için Uygundur?

Ultrason testinin genellikle gebelik takibinde kullanıldığı görülmektedir. Bunun yanı sıra, karaciğer, böbrekler, pankreas, safra kesesi, dalak, mesane, testis ve yumurtalıklar gibi birçok iç organların muayenesinde de kullanılmaktadır. Bununla birlikte enfeksiyon, ağrı ve tümör gibi hastalıkları da görüntülemektedir. Günümüzde en sık kullanılan görüntüleme yöntemlerinden biri olan ultrason fiyatları birtakım faktöreler bağlı olarak değişmektedir. Bunlar genellikle il ve çekilecek sağlık kurumudur.

Ultrason Yöntemleri Nelerdir?

Birçok hastalığın muayenesinde kullanılan ultrason testi için farklı yöntemler bulunmaktadır. Hızlı ve basit bir yöntem olan ultrason fiyatları ise ultrason çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. Vücudun birçok bölgesinde kullanılabilen bazı ultrason yöntemleri aşağıdaki gibidir:

  • Tüm Batın Ultrasonu

  • Obstetrik Ultrason

  • Pelvik Ultrason

  • Renkli Doppler Ultrason

  • Ekokardiyografi – Eko (EKG)

  • Transvajinal Ultrason

  • Transrektal Ultrason

Check up Nedir?

Check up kişinin sağlık durumu hakkında bilgi alması ve olası hastalıkların erken teşhisini sağlayan genel sağlık taramasıdır. Check up, kişinin yaş grubuna ve cinsiytine göre alınan kan testleri ve görüntüleme yöntemleri ile yapılarak hastanın herhangi bir sağlık sorununun olup olmadığını belirlemektedir. Check up için farklı paket içerikleri vardır. Bu check up fiyatları paket içeriğine göre değişkenlik göstermektedir.

Check Up Paket Fiyatları

Check up, sağlık durumları hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için farklı paket seçenekleri sunmaktadır. Böylelikle her yıl düzenli check up yaptırmak isteyenlerin bütçelerine en uygun olan paketi seçerek rutin kontrollerini yaptırabilmektedirler. Bundan ötürü check up fiyatları paket içeriklerine göre farklılık göstermektedir.

Editör: İsmail Türk