Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus ziyareti dönüşünde, "Bazıları kalkıyor ne diyor? OHAL kalksın. OHAL şu an hemen niye kalksın?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Belarus-İstanbul hattında günübirlik ziyaretini ve Türkiye ile dünya gündemini değerlendirdi. OHAL ile ilgili sorulan bir soruya "OHAL niye kalksın" cevabını verdi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

Her şey yüzde 100 kontrol altında değil. Cezaevinden dışarıya rahatlıkla tweet atanlar oluyor. Yurtdışına kaçmış olanlar ayrı... Demek ki yeterli kontrol yok... Onlara yönelik bu ülkenin istihbaratı daha yoğun bir çalışmanın içine girmeli. İktidar kendine göre terörle mücadeleyi sürdürürken karşı kesim de boş durmuyor. Bunu kendileri için bir ölüm-kalım meselesi gibi görüyorlar. Bitişin ifadesi bu... Eninde sonunda çökecekler, bitecek bu iş. Başka çıkışı yok. Bazıları kalkıyor ne diyor? "OHAL kalksın." OHAL şu an hemen niye kalksın? Biz ilk iktidara geldiğimizde 1 ay içerisinde o zamanki OHAL'i kaldırmıştık. Ama o dönemdeki farklı bir OHAL idi.

 

Editör: TE Bilişim