Aziz Türk milleti, Türkiye gemisi acemi kaptan yönetiminde, okyanusun derin sularında, rotası şaşmış, dümeni kilitlenmiş, sağa, sola sürüklenmektedir. Etrafındaki olup bitenlerden bihaber olan, ufku kararmış, ümitleri kırılmış gemi yolcularını, yalaka ve yalama tayfalar, her şeyin yolunda olduğunu, kısa bir zaman sonra sağ salim karaya ulaşacakları söyleyerek yalan beyanlarla aldatmaktadırlar .

Türkiye'mizde hiç bir şey iyiye gitmiyor, iktidar eline geçirdiği medyayı muazzam bir şekilde kullanarak,  ters algı  yöntemi ve korku sendromuyla milletimizi  ipnoz etmektedirler. Siyasal yapımıza dış güçler, ekonomimize de faiz lobisinin müdahale ettiği yoktur. Bunların hepsi yalandır, hedef saptırmadır. İktidarın 14 yıllık icraatları sonucu, ülkemizin  tüm fabrika ayarları  bozulmuş, ithalat ihracat dengesi, ithalat lehinde almış başını gidiyor , TL bir yıl içerisinde dolar karşısında  %80 civarında devalüe edilmiş, döviz rezervleri azalmış, toplumsal barış yok olmuş, kurum ve kuruluşlarımızda  liyakat düzeni bozulmuş, partizanlık ve adam kayırma hat safhaya yükselmiştir. Velhasıl devletimizin temel taşlarının tamamı  yerinden oynatılmıştır.

 Aziz milletim, zaman kısaldı, gemi su alıyor, partilisi, partisizi ayrım yapmadan hep birlikte, iktidarın pervasızca bu gidişatına dur demeliyiz... Kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklar sonucu, maddeleri  milletimizden gizlenen anayasa değişikliği, arer acele meclisten geçirilerek, devletimizin 90 yıllık demokratik birikimini yok sayarak, Cumhuriyetimizi ortadan kaldırılıp,  yerine totaliter  bir rejim getirerek , diktatörlüğün  temelleri atılmaya çalışılıyor. Hak ve özgürlüklerin yok edildiği, anayasa ve kanunların lastik gibi sündürüldüğü ,  hukukun raflara kaldırıldığı  bu sistemle, ülkemizi ortaçağın karanlıklarına götürülmek  istenmektedir... 

Ancak ülkemizin ve milletimizin  bu bela ve musibetlerden kurtulabilmesinin tek ve son şansı referandumdur. 15 temmuz katliamını bahanesiyle,  suçlu yada suçsuz yüz binlerce vatandaşımızı mağdur ederek bitkisel hayata sokan, Anayasa ve kanun tanımaz bu ekibi, sandığın içine gömüp,  Türk milletini ve devletini hafife almanın bedelini ağır bir şekilde ödetmemiz gerekmektedir. 

Aziz milletim, ülkemizin  içine düştüğü kritik durumlarda sağduyuyla yaptığınız  tercihlerinizin  sonunda  devletimiz her zaman  aydınlığa çıkmıştır. Şimdide sizlerden aynı hassasiyeti bekliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.