Kadının siyasetteki yeri, diğer alanlarda olduğu gibi ne yazık ki iç açıcı değildir.Bu kanunla yaşamsal hale getirilebilecek bir konu asla değildir.Başta eğitim ve zihniyet devrimi için aydınlarımıza,siyasetçilerimize büyük görevler düşmektedir. Nüfusun yarısını kadınların oluşturduğu ülkemizde başta siyasette, sosyal yaşamda, çalışma hayatında olduğu gibi esas evlerimizde,çocuklarımızda eşitsizlikle karşılaşmaktayız.

Kadının toplum ve aile içindeki yeri ve önemi gerçekten büyüktür.Kadına verilen haklar ve değerler ne kadar sevindirici olsa siyasette karar verme noktasında istenilen seviyede ne yazık ki değildir. 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı verilmiş olmasına rağmen, şu an mecliste temsil etme açısından oldukça gerilerdedir. Kadın  için öncelikli sorun nedir? Özgürlük ve demokrasi mi? Yoksa ekonomi, iş, aş mı? Evlerdeki konumlarımı?

Hayat boyu eşini ya da kızını bir kere sinemaya,tiyatroya,tatile,yemeğe çıkarmayan anlayışa sahip jakoben zorba ruhlu erkeklerden hak ve eşitlik beklemek bence çelişkilerin en büyüğüdür!Kız babaları en çok kızlarını düşünür.Neden? Empati yapar en başında kendi karısını nasıl ezdiğini bildiğinden ilk önce kendi kızın ayaklar üzerinde durması için okutmak ister ama gel gör ki aynı şeyi elin kızı saydığı eşine reva görmez!

Dünya emekçi kadınlar günü evrimleşerek dünya kadın günü olması bile kadın hakkı yiyiciliğidir!Zira bu gün için kadınlar ciddi bedel ödemiş işçi olarak çalıştırılan,köle muamelesi yapılan 120 kadının zorbalarca çalıştıkları fabrikaya kitlenip yakılarak öldükleri gündür!Vahşi kapitalizm bunuda evrimleştirip tüketim ve marka kölesi yaptıkları insanlığı bu vesile ile de sömürmeye devam etmektedir!

Ev kadını kavramı ile kadınları kimliksizleştiren,emeklerini yok sayan sömürü ve hak yeme anlayışına karşı çıkarken çağımızda evlere temizlikçi ve yardımcı kadın alınca insanoğlunun bir kısmı ev kadınlığının bedelinin ağır olduğu,ciddi ekonomik maliyetler ile öğrendi.Demem odur ki ev kadını bir 8 saat emeğin karşılığı minimum birbuçuk milyon tl dir.Ev kadını ise 24 saat mesai halinde olan korkunç emek sahibi olan insana denmelidir.Kaldıki bizlere verdikleri şefkat ve sevginin parasal değerini kim ölçebilirki?

Bu sorunun cevabını gören Sn.Meral Akşener'den dinleyince kadınlar adına sevindim.İnşaallah kadınlarda kendileri için güzel şeyler yapacak hemcinslerine sahip çıkarlar diyor bütün kadınlarımıza saygılar ve sevgiler sunuyorum.