Teknolojik gelişmeleri yayınladığı videolarla YouTube üzerinden takipçilerine aktaran Webtekno kanalı, HAARP projesinin detaylarını anlattı. ABD’nin iddialara göre iklim kontrolü ve yapay deprem üretmek için kullandığı HAARP Projesi, ihtiyaç halinde havadan gelen füzeleri imha etmek, denizaltılarla iletişim sağlamak veya büyük alanlarda iletişimi kesmek olarak açıklanıyor. Bazı ABD’li jeofizikçiler ise HAARP’ın amacını iklimleri değiştirmek, ozon tabakasını çekiştirmek, yapay depremler üretme veya radyasyon üretmeyen termonükleer patlamalar olarak açıklıyor.

Türkiye’de ise ilk olarak 17 Ağustos depreminden sonra gündeme gelen proje hakkında, o dönemde depremi HAARP projesinin ürettiği iddia edilmişti. Bu iddianın da gündeme taşındığı videoya göre Kahramanmaraş depreminin de HAARP projesi ile üretildiği iddia edildi.

İşte o videoda yer alan ayrıntılar:

“Gölcük’te sivil vatandaşların girmesine izin verilmeyen bir ABD üssü vardı ve bu üsse o gün ne olduğu bilinmeyen bir denizaltı gelmişti. İddialar şöyle desteklenmeye devam ediyor. ABD HAARP sayesinde öğrendiği yöntemlerle Türkiye’deki fay hattı üzerinde 4 üzerinde bir deprem denemesi yapacaktı. Fakat orada ortaya 8’lere yaklaşan büyük bir enerji ortaya çıkardı ve bu proje tam olarak bir faciaya dönüştü. ABD’nin amacı ise Türkiye’de gerçek bir fay hattı üzerinde bir deney gerçekleştirip buradan edindiği deneyim ve bilgileri San Andreas’taki fay hattında uygulamaktı. Bunlar iddia, doğruları tartışılır komplo teorileri. Van’da 2011’de oluşan depremde de kırılan fayların oluşturduğu hatların nizami ve paralel şekiller oluşturması yine insanların aklına HAARP projesini geçirmişti. Çünkü buna yakın dönemlerde Arizona’da çölde küçük bir bölgeye HAARP sinyalleri sayesinde kar yağdırılması başarılmıştı.

Rusya da 1976’da benzer deneyleri gerçekleştirmek amacıyla benzer bir alan tesis etmişti. Fakat bu alan Çernobil faciasına çok yakın olduğu için o patlama ile imha olmuştu. Yine 2010 yılında Rusya’nın etkili gazetesi Pravda’da çıkan bir habere göre ABD Rusya’daki yoğun sıcakların sorumlusuydu ve 40 dereceyi aşan bu sıcaklıklar ABD’nin bu santralden yaptığı oynamalar yüzünden gerçekleşiyordu.

HAARP iklimleri değiştirebilir, depremleri oluşturabilir, bu frekanslar insan beynini ve psikolojini etkileyebilir bu cihazlar dördüncüsü dünyanın diğer ucundaki cihazları pasif hale getirebilir veya çok geniş alanlarda iletişimi kesebilir.

HAARP projesinin fikir babası Tesla’dır. Tesla bir deprem makinesi icat ediyor. Bu makineyle atmosfere gönderilen dalgalar geri döndüğünde daha şiddetli hale geliyor. Ve bu frekanslar fay hattını rezonans frekanslarını tutarsa orada bir titreşim doğal olarak da bir kırılma sonucunda da deprem oluşturuyor.

HAARP’in açılımı Türkçe olarak yüksek frekanslı etkin güneşsel araştırma programı. Proje ABD Hava Kara ve Kuvvetleri tarafından finanse ediliyor ve iyonosferdeki değişik hareketlerin ya da olağan dışı hareketlerin takibi ve kaydı için kullanılıyor. HAARP’ın Alaska’da yer alan merkezi 1993 yılında tam 180 adet antenle birlikte kuruluyor ve bu antenlerin de işlevi elektromanyetik dalgalarla birlikte iyonosferi ısıtıyorlar ve oradan geri dönüşte oldukça düşük güçte frekanslar elde ediyorlar. Bu antenlerin bulunduğu bölgenin üzerinden bir uçak geçerse anında yere çakılacağı için bu tesisin üzerine uçak sensörü sistemi kurulmuştur. Eğer tesis bir uçağın yaklaştığını hissederse kendini otomatikman kapatıyor. Çünkü tek seferde 3,6 megavatt’lık enerjiyi iyonosfere gönderen bu antenler, geri dönüşte 5,1 gigabyte’lık bir enerji elde ediyorlar.

ABD’de başkanlık seçimlerinden bir hafta önce Cendy adı verilen bir kasırga patlak vermişti. Bu kasırga sonucunda ABD’de yaşayan bazı meteoroloji uzmanları ulusal hava merkezini suçlamıştı. Kasırgayı bize vermediniz diye. Enerji Bakanlığı ise “Bu kasırga ise bir insan icadı” açıklamasında bulunmuştu. Tabi ki kafalar karıştı. Çünkü HAARP sadece 1 saat çalışarak Hiroşima’ya atılan atom bombasının 10 kat büyüklü-günde bir enerjiyi kendisine depolayabiliyordu. Buna ek olarak kağıt üzerinde bu tesislerin ürettiği enerji kutuplardaki buzulları eritebilir, çok büyük dalgalar yaratabilir veya ozon tabakasını delebilir. Projenin kurulduğu yerin yani antenlerin yer aldığı yerin hemen üstünde ozon tabakasında ufak bir delik olduğu da biliyor.

Bu projenin komplo teorisyenleri tarafından illuminati ile bağlantısı kurulmuş durumda. İlluminatide yer alan birkaç tane kartın üzerinde yer alan hava projektörü ve deprem makinesi, bu projenin illuminatideki anlamı olarak anlatılıyor.

Sonuç olarak bu proje ABD tarafından bir magnometre olarak üretilmiştir. Amacı ise iyonosferdeki hareketliliği takip edip kaydetmektir.”

Editör: Yadigar Hanım