İş dünyasının tanınmış isimlerinden İbrahim Murat Gündüz ile Ankara Etlik Ülkü Ocakları Başkanı Kerim Yazıharman, milliyetçi hareketin fedakar evladı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun dokuzuncu ölüm yıl dönümünde onu hürmet ve minnetle anmak üzere bir tören tertip ettiler. Yazıharman, duygu yüklü bir konuşma yaparak, "Fırat, yalnızca bir nehir ismi olmanın ötesinde, Akşehir’in serin sularından yola çıkıp Ege’nin sonsuz mavisine ulaşan bir direnişin, bir inancın hikayesidir," diyerek Çakıroğlu'nu anlattı. Gündüz ve Yazıharman, Çakıroğlu'nun yadigar anısını onurlandırmak amacıyla 20 Şubat 2024 tarihinde Etlik Merkez Camii'nde yatsı namazının ardından mevlit okutup lokma dağıttılar. İbrAhim Murat Gündüz, "Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu vefatının dokuzuncu yılında minnet ve saygıyla anıyoruz, manevi huzuruna dualarımızı yolluyoruz," dedi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anısına duyulan saygı ve şükran hisleri, bu iki değerli isim tarafından ifade edilerek, Fırat'ın mücadelesi ve fedakarlığı vurgulandı. Onun şahadetinin yıl dönümünde, İbrahim Murat Gündüz ve Kerim Yazıharman duygularını samimiyetle paylaşarak, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun anısını onurla yaşattılar.

Bu üzücü hadise, 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi sınırları içinde meydana geldi. Çakıroğlu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde eğitimine devam ederken yaşanan bir arbede sırasında hayatını yitirdi ve bu olayda yedi kişi yaralanarak acı bir güne tanıklık etti.

Avrupa Kapılarını Aralamak Artık Çok Kolay! Marina Vize Başvuru Merkezi ile Hayallerinize Ulaşın! Avrupa Kapılarını Aralamak Artık Çok Kolay! Marina Vize Başvuru Merkezi ile Hayallerinize Ulaşın!

Sosyoloji bölümü öğrencisi olan Nurullah Semo, bu üzücü eylemin sorumlusu olarak gözaltına alındı ve mahkemeye çıkarıldı. Semo, "tasarlayarak insan öldürmek" ve "devletin bütünlüğüne kast etmek" suçlarından dolayı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve bu karar Yargıtay'ın 16. Ceza Dairesi'nce onaylandı.

Semo ile birlikte suç işlediği ve suikastın içinde yer aldığı öne sürülen Cihat Babatonguz da adalet önüne çıkartıldı. İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Babatonguz'u "devlet düzenine ve milletin birliğine ihanet" ve "terör örgütü üyeliği vasıtasıyla kasıtlı olarak adam öldürme" suçlamalarıyla cezalandırarak, iki defa ömür boyu hapis cezası ve ek olarak 15 yıl hapis cezasına hükmetti. Bu karar daha sonra istinaf mahkemesi tarafından da onaylanarak kesinleşti.

www.muratgunduzofficial.com/

https://instagram.com/ibrahimmuratgunduz

https://ibrahimmuratgunduzinformation.medium.com/

Editör: İsmail Türk