Yönetmenliğini Seyhun Sertan’ın yaptığı dram türündeki oyunda Risus Sanat oyuncuları Fulya Coşgun, Mehmet Yetere ve Seyhun Sertan rol alıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ve Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile sahnelenen oyunun dekor tasarımı ve uygulaması Mustafa Yüzükoca, fragman ve video çekimleri Hasan Akkaya, fotoğraf çekimleri ve afiş tasarımı ise Eray Yılmaz tarafından yapıldı.

Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenmeye başlayan Derya Gülü, izlemek isteyen tiyatroseverler için 24 Mayıs 2017 tarihine kadar her akşam saat 19:30’da sahnede olacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca destekli proje sahibi Yönetmen Seyhun Sertan düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Öncelikle katkılarından dolayı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına, Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne ve Değerlendirme Komisyonu Üyelerine, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Kültür ve Sanat adına güzel gelişmeler oluyor. Bu sene 27 yıldır toplanamayan Milli Kültür Şurası toplandı. Kültür ve sanatın her dalına ilişkin çok önemli konular istişare edildi ve bir sonuç raporu hazırlandı. Bakanlık davetlisi olarak ben de yakından takip ettim. Önümüzdeki süreçte bu Şura’nın meyvelerini vereceğine inanıyorum. Afyonkarahisar gibi imkanları kısıtlı ve tiyatro kültürünün yeterince yerleşememiş ve yaygınlaşamamış olduğu bir ilimize Bakanlık desteği almak büyük sevinç. Afyonumuzda bu konuda ilk ve tek olmak ise benim için ayrıca gurur verici. Sanat sezonu 30 Haziran’a kadar sürmesine rağmen 25’inden sonra mübarek Ramazan ayına girmemiz sebebiyle takvimimizi 24 Mayıs’a kadar planladık. Yine de uygun görülmesi durumunda turne planlamayı umut ediyoruz. Şimdiye kadar bütün oyunlarımızda bizi hiç yalnız bırakmayan halkımızın umarım bu sefer de beğenisini kazanır ve hep daha iyi işlerle beraber olmaya devam ederiz.”

OYUNUN ADI
DERYA GÜLÜ

DRAM (2 PERDE

YAZAR
NECATİ CUMALI

YÖNETEN
SEYHUN SERTAN

OYUNCULAR
FULYA COŞGUN – MEHMET YETERE – SEYHUN SERTAN

DEKOR & IŞIK TASARIM MUSTAFA YÜZÜKOCA

SES EFEKT & MÜZİK SEÇİMİ BYDIN SOUND – AYDIN BAŞ

FRAGMAN & VİDEO ANADOLU PRODÜKSİYON - HASAN AKKAYA

FOTOĞRAFLAR & AFİŞ TASARIM ERAY YILMAZ

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının Katkılarıyla
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile

OYUN HAKKINDA

Ege kıyılarında küçük bir sahil kasabasında geçen oyunda; yaşlı bir balıkçı ile genç yaşta kendinden çok büyük bir adama verilen karısı geçimsizlik ve aşk, nefret, özgürlük duyguları arasında gidiş gelişi konu edilmektedir. Genç bir balıkçının da aralarına karışmasıyla gelişen çarpık duyguların yol açtığı dramı anlatan oyunda insan psikolojileri ön plana çıkarılmaktadır.

Alkolik kocası Haşim`le bir barakada yaşayan Meryem, kendisini yalnız ve sevgisiz hissetmekte ve içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için bir çıkış aramaktadır. Kocasının yanına işe giren ve kendisine ilgi duyan genç balıkçı Sinan`la aralarında bir yakınlaşma başlar. Sinan’ın "kaçalım" teklifini bile "imkânsız" bulan Meryem`e göre tek çıkış yolu kocasını öldürmektir.

Editör: TE Bilişim