Antalya'da faaliyet gösteren organizasyon ve mankenlik ajansı Esline'nin sahibi Esra Keskinol'la evlenerek 15 yıl önce Antalya'ya yerleşen Alman fotoğrafçı Michael Maeyer, evinde beslediği 23 iguanayla yaşıyor. Maeyer, özel hazırlanan kafeste beslediği iguanaları zaman zaman fotoğraf çekimlerinde de konu mankeni olarak kullanıyor.
Alman fotoğrafçı, özenle bakımını yaptığı iguanaları ajansa bağlı çalışan mankenlerin tanıtım fotoğraflarının çekiminde kullandı. Her biri farklı boylardaki iguanaları ellerine alarak poz veren mankenler, başta ürkütücü buldukları hayvanların çok sevimli ve sakin olduğunu söyledi.

ÜRGÜTÜCÜ AMA SEVİMLİ
İguanalarla objektif karşısına geçen İranlı manken 26 yaşındaki Sahar Delnavaz her biri birbirinden çekici pozlar verdi. İguanaların çoğu insan tarafından ürkütücü bulunduğunu ancak kendisinin çok sevdiğini belirten Delnavaz, "İlk başta çok korktum. Aslında hiç zarar vermiyorlar. Sadece tırnakları uzun ve keskin. Vücudunuzda yürümek isterlerse canınız acıyabilir" dedi.
Dişi ve erkek iguanalardan oluşan sürüsünü 20 yıldır beslediğini söyleyen Michael Maeyer, "Şu an evimdeki iguanalar daha önce beslediklerimin yavruları. Devasa boyutlara ulaşabiliyorlar. Daha öncekiler çalmıştı" diye konuştu.

Kaynak: dha