Survivor 2017'de bugün son eleme yapıldı. Kuzey Kıbrıs'da büyük heyecan sona erdi. Final adayının bir tanesi Adem, diğeri de Ogeday'dı. Sonuçları SMS'ler belirledi. Şampiyon Ogeday oldu.

SURVİVOR 2017 TV8 EKRANLARINDA SON BULDU

Bu akşam final bölümüyle ekranlara gelen yarışma programı Survivor, saat 20:00'den itibaren Kuzey Kıbrıs'tan canlı olarak yayınlandı. Aylarca süren zorlu maratonda Yarışmacılar oyunların yanı sıra zorlu ada şartlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldılar. Kıbrıs finaline ise iddialı birçok ismin arasında Sema, Serhat Akın, Adem ve Ogeday kendilerini Kıbrıs'a götürmeyi başardılar. Son elemelerin ardından ise Ogeday ve Adem final koltuğuna oturan isimler oldu.

SURVİVOR ŞAMPİYONU ADEM Mİ, OGEDAY MI?

28 yarışmacının ter döktüğü Survivor 2017'de şampiyon belli oldu. Gerek oyunlardaki performaslarıyla gerekse halkın SMS oylarıyla finale kadar gelmeye hak kazanan 2 yarışmacıdan bir tanesi Kuzey Kıbrıs'ta şampiyonluğu yaşadı. Adem ve Ogeday'ın final koltuklarını paylaştığı akşamda halk oylamasına gidildi. 2017 sezonu Survivor kazananı Ogeday oldu.

SURVİVOR'DA ALL-STAR SÜRPRİZİ

Acun Ilıcalı sezon boyunca başarılı bir performans sergileyen ve finale kalma başarısı gösteren iki yarışmacı Adem ve Ogeday'ın ortak özelliğini açıkladı. Daha sonra Acun Ilıcalı, Survivor'ın en iyi yarışmacılarının bir araya geleceği bir Survivor daha düzenlemek istediğini söyledi.

OGEDAY GİRİŞKEN KİMDİR? 

Ogeday Girişken 1992 yılında Adana şehrinde doğdu ve beraberinde eğitim hayatına orada devam etti. Ancak üniversite eğitimi için girdiği bir sınav sonucunda bir başarı elde etti ve Marmara Üniversite' sinde Beden Eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünü okumaya hak kazandı. Daha sonrasında lisans eğitimini tamamladı. Sporcu kimliği ile sık sık adından söz ettiren Ogeday o yıllarda da ilgililer tarafından dikkat topladı ve beraberinde kürek sporu dalında Fenerbahçe ' de lisanslı bir sporcu olarak on yıl kadar kürek takımında yer aldı. Erken yaşlarda kürek sporuna gönül veren Ogeday  ülkemize sayısız şampiyonluklar getirerek başta ailesini ve ülkesini oldukça onurlandırdı. Dünya sıralamalarına adını kazıyan Ogeday Girişken 2017 yılında başlayacak olan Survivor takımına seçildi. 

Yarışmanın başlamasının ardından Ogeday grek karakteri ile gerek parkurlardaki performansı ile kısa zamanda bir adım öne geçmeyi başardı. Hatta bir ara liderlik yaptığını bile söyleyebiliriz. Yaşının küçük olmasına rağmen birçok kişiden daha çok olgun davranışlarda bulunan Ogeday iki kez bireysel dokunulmazlık oyununda da birinci olarak dokunulmazlık kolyesini taktı. Oyunlarda mutlaka oynatılan Ogeday genellikle parkurlardaki başarısından sonra en çok kardeşine armağan ediyor.
 
1992 yılında doğan ve büyüyen Ogeday Girişken üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi' nde tamamladıktan sonra Fenerbahçe spor kulübünün kürek sporunda kürek takımında yer alarak milli olmayı da başarmıştır.  Dünya çapında gerçekleşen Litvanya' da gerçekleşen U-23 Kürek Şampiyonası' nda bizleri en güzel şekilde temsil ederek milli takımı adına oldukça mücadele verdi.  ve yarışmayı 8. sırada tamamlayarak ülkemizi gururlandırdı. 

ADEM KILIÇCI KİMDİR?

5 Mart 1986 tarihinde Ağrı’da dünyaya gelen Türk boksör Adem Kılıççı, 1.89 metre boy uzunluğuna sahiptir. İstanbul’da yer alan Fenerbahçe Boks şubesinde hala kariyerini devam ettirmektedir. Başarılı sporcu, Adem Kılıççı, kariyeri boyunca göstermiş olduğu üstün performans sayesinde pek çok madalya kazandı. 2004 yılında gerçekleştirilmiş olan Dünya Boks Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışıp gümüş madalyanın sahibi oldu. 2008 yılında yapılan Yaz Olimpiyatları çerçevesinde de 69 kiloda mücadele ettiği İngiliz rakibi Billy Joe Sanders’e 14-3 skor ile yenildi. İngiliz boksör ile yaptığı mücadeleden yenilgi ile ayrılınca Adem Kılıççı, 2008 yılı Yaz Olimpiyatları’na da veda etti.
 
İtalya’nın Pascara kentinde, 2009 yılında gerçekleştirilmiş olan Akdeniz Oyunları’na da katılan Adem Kılıççı, yarışmalardaki üstün performansı sayesinde Akdeniz Oyunları’ndan gümüş madalya alarak ayrıldı. 2011 yılında Ankara’da gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Şampiyonası’na da katılan başarılı boksör buradan da gümüş madalya alarak ayrıldı. Türk boksör Adem Kılıççı, 2014-2015 döneminde Dünya Boks Federasyonu tarafından düzenlenen APB Profesyonel Boks Ligi dünya şampiyonu oldu. Rio’da düzenlenecek olan olimpiyatlar için de katılma hakkı kazanan Adem Kılıççı, kanında yasaklı madde tespit edildiği için Rio’da düzenlenecek olan yarışmalara katılamadı.

Editör: TE Bilişim